به گزارش تفکیک نیوز، محمد حسن کلهری پیش از ظهر روز دوشنبه ۲۹ آذرماه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به مناسبت هفته راهداری وحمل و نقل جاده ای که در سالن اجتماعات این اداره برگزارشد، بیان کرد: از شهروندان تقاضا داریم در سفرهای زمستانی زنجیرچرخ همراه داشته باشند و از صحبت کردن با تلفن همراه درحین رانندگی جدا خودداری کنند.
وی در ادامه افزود: این استان به دلیل نزدیکی به پایتخت و قرار داشتن در مسیر اتصال ۱۷ استان دیگر به پایختت دارای اهمیت راهبردی است و بیش از ۵۰ درصد حجم ترددهای عبوری از محورهای مواصلاتی ما به ترددهای عبوری ناوگان غیربومی اختصاص دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قم افزود: قم حدود هزار و ۸۰۹ کیلومتر جاده دارد که ۲۱۳ کیلومتر آزادراه ، ۲۳۲ کیلومتر بزرگراه، ۱۵۴ کیلومتر راه اصلی، ۱۵۰ کیلومتر راه فرعی، هزار و ۵۹ کیلومتر راه روستایی است.
وی گفت: حجم بالای تردد در محورهای استان باعث مشکلاتی همانند استهلاک روکشهای جادهها میشود که با توجه به کمبود اعتبارات حوزه راهداری در استان، سرعت خرابی جادهها بیشتر از بازسازی شده است و ما در تلاش هستیم که از هر روشی که میتوانیم این هزینه را جبران کنیم و جادهها را با حداکثر کیفیت نگهداری کنیم. بحث کمبود اعتبارات بسیار جدی است و ما در ارتباطاتی که با نمایندههای مجلس و ستاد کشوری گرفتیم به دنبال افزایش آن هستیم.
کلهری اضافه کرد: قسمتی از فعالیت ما که نیاز به اعتبار دارد کار پیمانی است اما بخشی از کار ما به صورت امانی است که با استفاده از نیروها و تجهیزات راهداری خود استان تلاش میکنیم از این طریق کمبود اعتبارات را جبران کنیم. همه هدف ما این است که برای حفظ جان مردم، جادهها را در کیفیت و سطح ایمنی بالا نگهداری کنیم.
وی با اشاره به تصادفات استان قم در سال گذشته افزود: سال گذشته در استان قم ۱۷۱ نفر فوتی در سرصحنه داشتیم که امسال ۳۳.۶ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است و اکنون از نظر کاهش تلفات تصادفات در کشور رتبه اول را داریم.
کلهری نسبت به یکی از وظایف ادارهکل راهداری گفت: یکی از کارهای اصلی ما بررسی، تعیین و اقدام در راستای حذف نقاط حادثه خیز با هدف کاهش تصادفات است. در مورد این موضوع بیش از ۱۲ هزار کروکی تصادف از پلیس راه گرفته و بررسی شده است. در این موضوع مشاوری انعقاد قرارداد کردیم و پس از مطالعه ۳۰ نقطه با اولویت بالای تصادف شناسایی شد و مشخصات این نقاط برای جذب بودجه به مراتب بالا ارسال شد.
وی در مورد بهره برداری از پروژه ها با اشاره به اینکه توجه اصلی برروی نقاط حادثه خیز است، بیان کرد: سال گذشته بهره برداری از محورقدیم ۴ خطه سلفچگان -ساوه به طول ۸ کیلومتر را داشتیم که ۳ نقطه حادثه خیز در این محور برطرف شد. در تابستان امسال نیز بهره برداری از پل روستای خورآباد را داشتیم که یک نقطه حادثه خیز در ورودی روستای خورآباد محور کهک حذف شد و پروژه جدید پل باکسی مقابل روستای راهجرد در محور سلفچگان به اراک است که بخشی از کار انجام شده است.
وی ادامه داد: طرح جایگذاری نیوجرسی مفصلی بتنی در آزادراه قم-تهران در ۴ فاز به ارزش ۴۵ میلیارد انجام شد که یکی از پروژههای مهم در حوزه ایمنی راه است و روشنایی محور سلفچگان – راهجرد نیز به طول ۳۵ کیلومتر انجام شده است.
وی افزود: سال گذشته طرح ابرار را به منظور اقدام برای راههای اولویتدار روستایی دنبال کردیم که در این طرح راههای روستاهایی با بیش از ۲۰ خانوار بهسازی و احداث شد. در طرح محرومیتزدایی مسیر روستاهای استان قم نیز در محورهای فتح آباد بخش سلفچگان- شریف آباد گاوخونی بخش جعفرآباد و ونارچ شهرستان کهک و صفرآباد بخش مرکزی بهسازی میشوند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قم گفت: یکی از وظایف سازمان صدور مجوز تاسیس و بهرهبرداری از شرکتهای حمل و نقل مسافر و کالاست. میزان ۴۱۲ هزارتن کالا در درون استان با افزایش ۳ درصدی نسبت به سال گذشته و سه میلیون و ۶۴۰ هزارتن کالا به صورت برون استانی با کاهش ۶ درصدی حمل شده است که در مجموع چهار میلیون و ۵۳ هزارتن کالا با کاهش پنج درصدی از استان خارج شده است.
وی افزود: در جابجایی مسافر برون شهری از اول امسال به علت بهتر شدن شرایط کرونایی تاکنون حدود ۸۹ هزار سفر با افزایش ۳۳.۵ درصدی انجام شده است که حدود یک میلیون مسافر از این سفرها بهرهمند شدهاند که این آمار جمعیتی نیز ۲۶ درصد افزایش داشته است.
وی گفت: در دوران کرونا برای حمایت از رانندگان و بنگاههای حمل و نقلی اقداماتی صورت گرفت که میتوان به اعطای وام ۶ میلیون تومانی رانندگان آسیب دیده از موضوع کرونا و ۱۲ میلیون تومانی به شرکت های مسافربری اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: در موضوع بخشش اجاره بهای غرفههای شرکت های مسافربری در پایانهها نیز اقداماتی صورت گرفت و در زمینه کاهش شیوع بیماری کرونا نیز ناظرانی در پایانههای مسافربری با هشدار نسبت به رعایت شیوهنامهها و ابلاغیههای کشوری مستقر شدند و سنجش سلامت مسافران نیز از دیگر فعالیتهای ما بوده است.
مدیر کل راهداری و حملونقل جاده ای استان قم با اشاره به طرح ITS که به سیستمهای هوشمند حمل و نقل گفته میشود، گفت: به صورت ۲۴ ساعته تمامی محورهای استان قم با دوربینهای مختلف رصد میشود و تصاویر را در صورت دیده شدن مشکل یا مورد امنیتی به منظور اقدام به لحظه در اختیار ماموران قرار میدهیم.
وی با بیان اینکه مردم میتوانند با تماس با شماره ۱۴۱ یا سایت141.ir بصورت تصویری از آخرین وضعیت مسیرها مطلع شوند، گفت: مردم در فصل پیش رو باید نکات ایمنی را در مسافرت ها و جابجایی های خود رعایت کنند.