به گزارش خبرنگار تفکیک نیوز، رضا خانهزاد یزدی، معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم در نشست خبری با اصحاب رسانه که بعداز ظهر ۲۴ آذرماه به مناسبت روز ملی حمل ونقل در سالن رضوان مرکز همایشهای شهرداری قم برگزار شد، با ارائه گزارشی از عملکرد این معاونت، به اقدامات گستردهای اشاره کرد : در سال جاری برای بهبود زیرساختهای ترافیکی،توسعه سیستمهای هوشمند و ارتقای فرهنگ شهروندی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اهمیت مدیریت هوشمند ترافیک گفت: ۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع خطکشی عرضی در معابر شهری قم اجرا شده است. همچنین، در راستای افزایش ایمنی عبور و مرور، تاکنون ۵ تقاطع به سامانه ثبت تخلفات چراغ قرمز مجهز شده و تا پایان سال این تعداد به ۸ تقاطع افزایش مییابد. برنامهریزی برای تجهیز ۱۲ تقاطع دیگر نیز در دستور کار سال آینده است.
خانهزاد یزدی افزود: از میان ۵۴ تقاطع شهر، ۲۹ تقاطع به سیستم برق اضطراری مجهز شدهاند و تجهیز مابقی تقاطعها نیز به صورت تدریجی ادامه خواهد داشت. همچنین، تمامی تابلوهای هدایت مسیر در حال بهروزرسانی هستند و عملیات اجرایی این پروژه از سال آینده آغاز خواهد شد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم درباره توسعه پارکینگها اظهار کرد: پارکینگ زائر به صورت کامل هوشمند شده و ورود و خروج خودروها به کمک دوربینهای مداربسته کنترل میشود. علاوه بر این، پارکینگهای شرقی حرم مطهر و بهار نیز تا پایان سال جاری به این سامانهها مجهز خواهند شد. با هوشمندسازی این پارکینگها، شهروندان میتوانند ظرفیت آنها را به صورت آنلاین مشاهده و از خدمات استفاده کنند.
وی همچنین از انعقاد قراردادی به ارزش ۴۰ میلیارد تومان برای مکانیزه کردن پلهای عابرپیاده خبر داد و گفت: بخش عمدهای از تجهیزات وارد قم شده و به تدریج عملیاتی خواهد شد.
خانهزاد یزدی در ارتباط با توسعه فرهنگ شهروندی و کاهش تصادفات، بیان داشت: در سال جاری ۲۰ هزار دانشآموز قمی آموزشهای مرتبط با ایمنی و ترافیک دیدهاند. همچنین، پیامهای آموزشی به صورت مستمر در پلهای هوایی اکران میشود.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با تأکید بر کاهش چشمگیر تصادفات شهری افزود: تصادفات شهری قم در سال جاری ۳۱ درصد کاهش داشته و نقاط حادثهخیز با محوریت عابران پیاده در حال ایمنسازی هستند. در مناطق ۲ و ۶ نیز توسعه گذرهای عرضی با هدف ایمنی دانشآموزان در حال مطالعه است و از سال آینده اجرایی خواهد شد.
وی با بیان این که طی سال جاری، ۱۰ دستگاه اتوبوس دیزلی جدید به ناوگان عمومی اضافه شده که موجب کاهش زمان انتظار شهروندان در ایستگاهها شده است، ابراز کرد: تمام اتوبوسهای شهر مجهز به سیستم پرداخت الکترونیکی هستند و نظرسنجی از شهروندان درباره رفتار رانندگان و نظافت ناوگان نیز انجام میشود. همچنین، با توسعه سیستم مانیتورینگ، دیگر نیازی به بازرسی فیزیکی ناوگان نیست.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم از ورود خودروهای ون برای پوشش معابر محلی خبر داد و افزود: در محله شیخآباد این طرح به صورت آزمایشی اجرا شده و به زودی به سایر محلات نیز تعمیم داده خواهد شد. همچنین در راستای توسعه حملونقل پاک، ۲۰ دستگاه اتوبوس برقی به ناوگان قم اضافه شده و بر اساس برنامه، این اقدام همسو با قانون هوای پاک ادامه خواهد یافت. در سال گذشته ۱۴ دستگاه اتوبوس بازسازی شد و امسال این عدد به ۲۵ دستگاه خواهد رسید.
خانهزاد یزدی با اشاره به آمار جابهجایی مسافران گفت: در فروردین ماه امسال، ۱.۵ میلیون نفر و در خرداد ۲.۵ میلیون نفر توسط ناوگان عمومی قم جابهجا شدند. قم هماکنون از نظر جوانی ناوگان اتوبوسرانی در رتبه اول و از نظر تعداد ناوگان فعال در رتبه دوم کشور قرار دارد.
وی با اشاره به پروژههای در حال انجام اظهار کرد: مطالعه امکانسنجی خط دوم متروی قم در دست اقدام است تا این خط در کنار خط اول فعال شود. همچنین، مطالعات احداث ۵ پارکینگ طبقاتی و ایمنسازی معابر و گرههای ترافیکی از برنامههای سال آینده است.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم درباره ایمنی موتورسیکلتها ابراز کرد: موتورسیکلتها در ۶۷ درصد از تصادفات شهری نقش دارند، اما با اقدامات صورتگرفته، فوتیهای ناشی از این تصادفات حدود ۷۰ درصد کاهش یافته است.
خانهزاد یزدی از افزایش تقاطعهای هوشمند و تقویت نظارت برتخلفات ،خبر داد و گفت: ۳۰ تقاطع قم هوشمندسازی شده و تا پایان سال این عدد به ۴۰ خواهد رسید. همچنین، توسعه سامانههای ثبت تخلفات موتورسیکلتها و برنامهریزی برای مدیریت خودروهای باربر نیز در دستور کار قرار دارد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم در پایان بر اهمیت ارتقای خدمات شهری تأکید کرد و عنوان داشت: شهرداری قم با تمرکز بر هوشمندسازی، توسعه زیرساختها و ترویج فرهنگ شهروندی، در مسیر ایجاد شهری ایمنتر و کارآمدتر گام برمیدارد.