استانهاپیشنهاد سردبیرحوزه ومراجع

آزاداندیشی دانشجویان قمی در طرح حامیم برای رفع مشکلات مردم

تفکیک نیوز، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های قم ،گفت: طرح حامیم به منظور افزایش تعاملات دانشجویان در قالب یک اردوی سه روزه در مشهد دنبال می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تفکیک نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل پوررضا مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های قم و رئیس طرح توانمندسازی دانشجویان دانشگاه‌های قم در نشست خبری که در سالن جلسات نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر معتقد بوده است که فضای گفت‌وگو و ارائه نظرات باید در دانشگاه‌ها باز باشد و نهادهای امنیتی در این زمینه دخالتی نداشته باشند.

وی ادامه داد: دانشجو و استاد باید با آزادی بیان نظرات خود را در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ارائه دهد و ترسی از این بابت نداشته باشد که با بیان نظر خود ممکن است مشکلی برای او ایجاد شود البته تا به حال هم همین بوده است، دانشجویان و اساتیدی که از طریق کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه صحبت کرده‌اند هیچ مشکل امنیتی برای آنها ایجاد نشده است.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های قم تصریح کرد: ما معتقدم هستیم اساتید در دانشگاه‌ها باید دغدغه بشریت را داشته باشند چون این مسئله تاکید اسلام است و اسلام سفارش کرده که باید به مسائل و مشکلات بشریت تفکر و به آنها رسیدگی کرد.

رئیس طرح توانمندسازی دانشجویان دانشگاه‌های قم عنوان کرد: یکی از کار‌هایی که در دانشگاه‌های قم در این چند سال انجام شده این است که اساتید با هر نوع دیدگاه سیاسی که دارند دور هم جمع شده و نظرات خود را در خصوص مشکلات جامعه در زمینه‌های مختلف مطرح کنند، باید این فرصت را برای آنها فراهم کرد که نسبت به مشکلات مردم و دانشجویان انتقاد و پیشنهاد خود را ارائه دهند، گاهی اوقات صحبت‌هایی میان آنها مطرح می‌شود که واقعا چاره‌ساز است و می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

پوررضا ادامه داد: از ابتدای سال تحصیلی ۱۳۹۶ کرسی‌های آزاد اندیشی دانشجویی را در دانشگاه‌های قم برگزار کردیم و نتایج بسیار مثبتی از این کرسی‌ها بدست آوردیم، دانشجویان باید یاد بگیرند که یک مسئله هم منتقد دارد و هم موافق، در نتیجه باید به نظرات دو طرف احترام گذاشت و به صحبت‌های آن‌ها توجه کرد.

وی افزود: در سال ۱۳۹۸ توانستیم ۵۰۹ مورد کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه‌های استان قم برگزار کنیم که در این کرسی‌ها ۱۸ هزار دانشجو شرکت کردند و سعی کردیم فضای امن و مناسبی را برای آنها فراهم کنیم، آزادی بیان، منطق و اخلاق شعار ما در برگزاری این کرسی‌ها بوده که از فرمایشات رهبری الگوبرداری شده است.

پوررضا خاطرنشان کرد: جهت توانمند‌سازی بیشتر دانشجویان فعال فرهنگی، سیاسی اجتماعی تصمیم گرفته‌ایم دوره‌ای با عنوان «طرح حامیم» به مدت یک هفته در سه بخش در مشهد مقدس برگزار کنیم تا دانشجویان قمی در کنار هم و در یک فضای دوستانه به گفت‌وگو بپردازند.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های قم تصریح کرد: هدف از برگزاری این طرح این است که دانشجویان در سال تحصیلی جدید به حل مشکلات مردم بپردازند و شرایط مطلوب جامعه که با آن فاصله داریم دغدغه این دانشجویان باشد تا به یاد داشته باشند نتیجه تحصیلشان این باشد که گره‌ای از مشکلات مردم باز کنند.

پوررضا ادامه داد: یک سری مشکلاتی در جامعه وجود دارد که باید بدست مردم حل شود و این موضوعات مربوط به حلقه‌های میانی است که رهبر معظم انقلاب هم بر آن تاکید دارد، تشکل‌های دانشجویی هم بخشی از این حلقه‌ها هستند که به دلیل شیوع ویروس کرونا در این 2 سال کمتر فعالیت داشته و پراکنده بوده‌اند.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های قم در پایان اشاره کرد: امیدواریم با برگزاری طرح حامیم این پراکندگی‌ها حل شود و بار دیگر تشکل‌های دانشجویی در قم به حل دغدغه‌ها و معضلات جامعه بپردازند، طرح توانمندسازی دانشجویان فعال فرهنگی، اقتصادی و سیاسی یک طرح ملی است که باید در تمام استان‌ها برگزاری شود ولی هر استانی می‌تواند متناسب با ایده‌های داخلی آن را بومی‌سازی کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا نوروزی دراین نشست خبری نیز عنوان کرد: بعد از شیوع کرونا به دلیل حضور نداشتن دانشجویان در دانشگاه، مجموعه‌های دانشجویی نیز گسسته شد، لذا یکی از هدف‌های طرح حامیم این است که جمع‌های دانشجویی را بار دیگر منسجم کند، که نقش فعال و جدی خود را ایفا نمایند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم با اشاره به اینکه این طرح از ۱۹ مردادماه تا سوم شهریورماه با حضور دانشجویان دانشگاه‌های قم در مشهد مقدس اجرا خواهد شد. ادامه داد: دانشجویان در قالب سه گروه در این طرح شرکت می‌کنند و نخستین گروه که شامل ۱۲۰ تن از دانشجویان دختر هستند، ۱۹ مردادماه اعزام خواهند شد.

وی با بیان اینکه دومین گروه دانشجویان اعزامی را نیز ۱۱۰ تن از دختران تشکیل می‌دهند یادآور شد: این گروه ۲۶ مردادماه و سومین گروه هم که ۱۱۵ تن از دانشجویان پسر می‌باشند، ۲۷ مردادماه اعزام می شوند و این طرح تا سوم شهریورماه ادامه پیدا می‌کند.

وی با بیان این که برای این طرح سه نوع محتوی و آموزش معارفی در نظر گرفته شده که دانشجویان به اختیار خود می‌توانند یکی را انتخاب کنند و با ذکر این نکته که آموزش‌های مکمل و همچنین کلاس‌ها، دوره‌ها و کارگاه‌های معرفتی نیز بخش دیگر این طرح است گفت: این آموزش‌های تکمیلی در موضوع هایی مانند کار تشکیلاتی، جهاد تبیین، ارتباط موثر با دیگر دانشجویان، مدیریت رسانه و فضای مجازی و کرسی‌های آزاد اندیشی است.

وی در ادامه افزود: با توجه به همزمانی انجام این طرح با ماه محرم، برنامه‌های فرهنگی و مذهبی نیز بخشی از آن به شمار می‌آید.

نوروزی بیان کرد: محورهای طرح مذکور ناظر به خانواده و ازدواج، اخلاق فردی و اجتماعی و همچنین تاریخ تمدن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا