به گزارش پایگاه خبری تفکیک نیوز به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، اوراق صکوک، ابزار تامین مالی مبتنی بر استقراض از بازار اوراق بهادار بوده که بر پایه قرادادهای اسلامی تعریف شده است. بنگاههای اقتصادی حائز صلاحیت و بلوغ یافته به لحاظ مالی میتوانند با انتشار این اوراق، سرمایه در گردش یا سرمایهگذاری جدید مورد نیاز برای توسعه فعالیتهای خود را با نرخ سود مشخص و سررسید معین از طریق بازار سرمایه تامین کنند.
روح الله ذوالفقاری معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اعلام این خبر گفت: از جمله الزامات انتشار اوراق صکوک در بازار سرمایه، پذیرش ضمانت بازپرداخت اوراق منتشر شده توسط یکی از نهادهای صاحب صلاحیت است و از آنجایی که عمده دارایی های شرکتهای دانش بنیان، دانش فنی و دارایی های نامشهود است و دارایی های فیزیکی کمتری دارند، تامین وثایق و تضامین مورد نیاز، تبدیل به یکی از موانع بزرگ انتشار این اوراق برای دانش بنیان ها شده است.
وی افزود: در همین راستا صندوق نوآوری و شکوفایی مذاکرات لازم را با شبکه بانکی کشور انجام داده و از سال ۱۴۰۲، با قبول ضمانت شرکت ها نزد بانک ها، امکان پذیرش رکن ضامن توسط بانک ها را تسهیل می کند. طبق توافقات انجام شده ضمانت نامه ای معادل با ۵۰% مبلغ اصل و سود اوراق منتشر شده توسط صندوق نوآوری و شکوفایی صادر می شود و بابت ۵۰% باقیمانده از شرکت ها اسناد تجاری (شامل چک و سفته و قرارداهای لازم الاجرا) دریافت خواهد شد.
ذوالفقاری ادامه داد: محدودیت های موجود در بازار پول مانعی برای رشد سریع و توسعه دانش بنیان ها است و این اوراق به آن ها کمک میکند تا به دور چالش های بازار پول و آثار تورمی آن، منابع مالی مورد نیاز خود را از طریق بازار سرمایه به طور پایدار تامین کنند.
وی با اشاره به ضوابط اختصاصی استفاده از اوراق صکوک نوآوری گفت: این اوراق مختص شرکتهای دانش بنیان دارای شخصیت حقوقی سهامی عام یا خاص است که دارای حداقل سرمایه ثبتی و حقوق مالکانه شرکت به ترتیب ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیارد ریال بوده، جریان نقدی حاصل از عملیات آن طی سال مالی اخیر مثبت و حسابرسی صورت های مالی آنها توسط حسابرس معتمد بورس انجام شده باشد.
شرکت های متقاضی می توانند با مراجعه به وبگاه صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی www.inif.ir از طریق سامانه غزال درخواست خود را ثبت کرده و از مزایای این خدمت بهره مند شوند.