استان قم

شمارش معکوس تعطیلی قدیمی‌ترین موسسه‌ فرهنگی و قرآنی قم با 25 سال سابقه فعالیت

مهلتی 20 روزه برای تعطیلی موسسه‌ای فرهنگی و قرآنی با قدمت 25 ساله در قم، آن هم در دولت مردمی؛ شاید بیش از آن چه که یک خبر باشد، رویدادی دردناک در حوزه فرهنگی تلقی می‌‌شود.

تفکیک نیوز،مؤسسه پارسا به عنوان مرکز تولید محصولات فرهنگی با رویکرد قرآنی از جمله موسسات مردم نهاد در نشر و تولید محصولات فرهنگی ـ آموزشی است که جز قدیمی‌ترین موسسات قرآنی و فرهنگی در استان قم به شمار می‌رود و سابقه درخشانی دارد.

این موسسه فرهنگی و قرآنی در سال ۱۳۷۹ موفق به کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی شد و با مدیریت سیدمهدی نقیبی‌فر، فعالیت گسترده‌ای را در حوزه فرهنگی و آموزشی آغاز کرد. برپایی دوره‌های آموزشی تربیت معلم و مربی و همچنین تألیفات پژوهشی و محصولات فرهنگی، آموزشی و سرگرمی با رویکرد ترویج فرهنگ قرآن و عترت از جمله تلاش‌های گرانقدری از سوی موسسه است.

موسسه‌ای که توانسته در طول این سالها در رشته های مختلف با تحت پوشش قرار دادن تعداد کثیری از نوجوانان و جوانان و نسل پویا و با نشاط جامعه و تربیت و پرورش صدها استاد در رشته های مختلف آموزشی بدرخشد و بخش زیادی از نیازهای فرهنگی و آموزشی و قرآنی در قم را تامین نماید.

حضور بیش از 30 پرسنل و نیروی متخصص برای تعلیم و تربیت 500 تن از فرزندان مستعد قم در موسسه پارسا

در این مرکز بیش از 30 نفر پرسنل و نیروی متخصص در بخش‌های مختلف آموزشی و تالیف و تربیت نسلی پویا در مسیر ترویج فرهنگ قرآنی برای تعلیم و تربیت 500 تن از فرزندان مستعد فعالیت دارند و این موسسه، به عنوان مجموعه‌ای فرا استانی، موفقیت‌های بی‌نظیری در تولید محتوای آموزشی با تمرکز بر کودکان پیش‌ از دبستان و دیگر سنین به دست آورده و در نشر و تولید محصولات فکری و سرگرمی، حرفهای زیادی برای گفتن دارد. تولید محصولات کمک آموزشی سرگرمی از قبیل نوشت‌افزار، لوازم تحریر، وسایل کمک آموزشی و پازل‌ها و جورچین‌ها و اسباب‌بازی و عروسک‌های پارسا و گلسا، تنها گوشه‌ای از فعالیت‌های موسسه‌ای است که علی‌رغم تلاش‌های ارزنده فرهنگی، زمزمه تعطیلی آن به گوش می‌رسد.

تعطیلی موسسه فرهنگی و قرآنی پارسا و تبعات جبران ناپذیر آن 

اتفاق ناگواری در حوزه فرهنگ که می‌تواند تلنگری در جهت بی‌مهری برخی از مسئولان به حیطه فرهنگ در چنین شرایطی باشد و تبعات جبران ناپذیری داشته باشد؛ مجموعه‌ای که موفق شد «نخستین برند قرآنی در حوزه کودک با عنوان «پارسا و گلسا» را به صورت ملی ثبت نماید، این روزها حال خوشی ندارد و در گیر و دار فراز و نشیب‌های ناخوشایندی، روزگار سپری می‌کند، چرا که در مهلت 20 روزه‌ای که برای تخلیه آن تعیین شده، آن هم در فصل برگزاری کلاسها و فقدان فضای مناسب دیگری برای انتقال مدرسه، نگرانی مضاعفی را برای خانواده‌هایی به وجود آورده است که فرزندان خود را به این مدرسه و موسسه فرهنگی سپرده‌اند.

موسسه فرهنگی قرانی آموزشی پارسا با 25 سال سابقه آموزشی و فرهنگی و قرآنی واقع در خیابان شهید بهشتی، از جمله مجموعه‌های فعال تخصصی است که در کنار فعالیت‌های فرهنگی در زمینه برگزاری دوره‌های زبان و گرافیک و فعالیت‌های هنری نیز زبانزذ بوده و بیش از 500 دانش آموز در آن مشغول به تحصیل و علم آموزی هستند. با توجه به اینکه مهلت تعیین شده رو به پایان است و اصلا تعیین مهلت 20 روزه و صدور حکم تخلیه برای موسسه‌ای که در قالب یک مدرسه فرهنگی و قرآنی فعال است، خود عجیب و باورنکردنی است، به سراغ این مجموعه و مدیریت آن رفتیم تا ببینیم واقعیت ماجرا چیست و چرا باید موسسه‌ای چنین تنومند و پویا و با سابقه درخشان، به دلیل مشکلاتی که به وجود آمده به تعطیلی کشیده شود و آیا مسئولان قم برای پیشگیری از چنین رویداد دردناکی، مانع از تعطیلی آن خواهند شد.

مدیر این موسسه که مهم‌ترین سرمایه زندگی خود یعنی یک عمر خدمت و تلاش شبانه‌روزی را توشه این مسیر کرده بزرگترین دغدغه‌اش را سرنوشت فرزندان و خانواده‌هایی می‌داند که در طول این سالها از برکات و خروجی‌های علمی و فرهنگی و قرآنی موسسه استفاده کرده‌اند.

موسسه‌ای که دارای درجه الف قرآنی بوده و به عنوان آموزشگاه آزاد هنری و آموزشگاه زبان و انتشارات و مرکز مهارت آموزی توانسته در زمینه کارآفرینی، جان تازه‌ای به این منطقه بدهد و عمده فعالیت‌هایش در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی، دستاوردهای خوبی برای خانواده‌ها و اهالی داشته به یک باره با حکم تخلیه مواجه شده است.

به گفته سید مهدی نقیبی فر پس از آنکه مالک ساختمان موسسه از دنیا رفته‌، ورثه به دلیل تورم‌های اخیر ملک و زمین در منطقه شهید بهشتی، در اقدامی عجیب، حکم تخلیه را با مهلتی 20 روزه از شورای حل اختلاف اخذ کرده‌اند که خود جای ابهام دارد، چرا که از طریق شورای حل اختلاف تنها می‌توان برای واحدهای مسکونی حکم گرفت و برای فضاهای فرهنگی و به خصوص مدرسه آن هم در فصل تحصیل، نمی‌توان چنین حکمی را با این فرصت محدود اخذ کرد و در صلاحیت دادگاههای حقوقی است.

درخواست از دادگستری و مراجع قضایی در جهت بازنگری در حکم تخلیه مدرسه و موسسه در میان سال تحصیلی

وی از دادگستری و مراجع قضایی درخواست دارد این حکم تخلیه آن هم در میان سال تحصیلی مورد بازنگری قرار بگیرد و با تعیین فرصت مناسبی، اجازه بدهند ملک مناسبی را برای انتقال دانش آموزان تهیه کنند.

این موسسه که در طول این سالها حتی یک ریال از بودجه فرهنگی و مساعدت‌های لازم در اخذ تسهیلات بهره مند نشده است، باید به شرایط مساعدی را در جهت تامین فضای مورد نیاز دست یابد، ضمن اینکه با تعطیل شدن این موسسه باید پذیرفت تبعات اجتماعی ناگواری فراروی محلات در این منطقه وجود دارد و هم اکنون نیز بسیاری از خانواده‌ها خواستار جلوگیری از تعطیلی این موسسه در خیابان شهید بهشتی شده اند.

یافتن مدرسه ای با این شرایط و تجهیز آن قطعا به فرصت مناسبی نیاز دارد، ضمن اینکه با پرداخت تسهیلاتی مناسب می‌توان چنین فضای فرهنگی را از حالت استیجاری رها کرد و بنا به پذیرش شرایط توسط مدیریت مجموعه تا پایان پرداخت اقساط، فضای موسسه در اختیار بانک به عنوان ضمانت قرار بگیرد.

بدون تردید راهکارهای زیادی وجود دارد تا مانع از تعطیلی این موسسه قدیمی شد، در این باره نقیبی فر مدیریت این موسسه خواستار حمایت استاندار و نهادهای فرهنگی استان و دادگستری شده است، تا شاید در سایه بی‌مهری‌هایی که نسبت به مجموعه‌های فرهنگی می‌شود بتوان راهکاری یافت تا این موسسه همچنان به عنوان مامنی امن و پربار برای فرزندان و خانواده‌ها در این منطقه باشد.

انتظار می‌رود نمایندگان قم و مدیران و مسئولان و به خصوص استاندار قم و فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، در این تنگنایی که گریبان موسسه را گرفته راهکاری اساسی بیندیشند و حمایت‌های لازم را برای ممانعت از تعطیلی این موسسه دریغ ننمایند.

همچنین مسئولان و متولیان در آستانه انتخابات و توجه به مطالبات و وعده‌هایی که وجود دارد، این موسسه با پشتوانه علمی و سالها تجربه را تنها نگذارند و حمایت‌های لازم در این عرصه را بیش از گذشته شاهد باشیم.

امروز در کنار دغدغه های مدیریت مجموعه، این فعال فرهنگی و قرآنی و جهادی، سرنوشت فرزندان در جهت آموزش‌های قرآنی و فعالیت‌های فرهنگی برای وی از اهمیت زیادی برخوردار است و مسئولان باید در این باره پاسخگو باشند که با تعطیل شدن این مجموعه، چه سرنوشتی در انتظار کودکان و نوجوانان و فرزندانی است که خانواده ها با هزارا امید آنها را به مدرسه و موسسه سپرده اند.

قم به عنوان پایتخت فرهنگی جهان شیعه و پایتخت دوم ادبیات کودک و نوجوان ایران، قطب تولید معارف دینی در ایران، قطب تولید مطالب اسلامی و بزرگ‌ترین قطب انتشار کتاب‌های دینی در خاورمیانه، شایسته آن است که بیش از گذشته برای اعتلای فرهنگ و فعالیت موسسات فرهنگی و خروجی ارزشمندی که وجود دارد، دلسوزانه قدم برداشت و مانع از رویدادهای تلخ در حوزه فرهنگ و تعطیلی چنین ظرفیت با ارزشی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا