پیشنهاد سردبیر

طرح پاتوق فرهنگی نیلوفرانه در قم برای تربیت دخترانه

هویت دختران نوجوان دست خوش مدل‌های غربی و مدرن شده است

به گزارش خبرنگار تفکیک نیوز، دشمن اکنون هویت نوجوانان ما را با اشاعه مسائل غیر اخلاقی هدف قرار داده است لذا برای خنثی سازی نقشه شوم دشمنان علیه نوجوانان کشور، توجه به جوانان و مسائل آنان باید در راس برنامه‌های دستگاه ها و سازمان ها قرار گیرد.
اما متاسفانه با کمبودها و خلأهایی در حوزه نوجوان روبه رو هستیم که تاکنون هیچ نهادی نتوانسته این خلأها را جبران کند و به دلیل فقدان مدل‌های تربیتی، فقدان شبکه تخصصی نوجوان در فضای مجازی و صداو سیما و فقدان کتاب و فیلم و …. نوجوان برای پوشش دادن اوقات فراغت دچار تماشای فیلم‌های کره‌ای و… می‌شود که هویت غیر دینی را به او ارائه می‌دهند و این کمبودها فرصتی ایجاد کرده که دنیای مدرن به هر شیوه‌ای الگوهای غلط خود را به نوجوانان ارائه دهد.
اما در این میان هستند کسانیکه دلسوزانه و بی منت به میدان ‌می‌آیند و به زعم و سهم خود تلاش می‌کنند تا هویت واقعی را به نوجوانان بازگردند.
دست اندرکاران طرح نیلوفرانه از جمله این افراد هستند که این طرح را برای پاسخ به نیازهای فرهنگی نسل جدید در قم کلید زدند و حالا به دلیل موفقیت‌هایی که از اجرای این طرح در قم حاصل شده قرار است این طرح به الگو و مبنایی برای سایر استان‌های کشور تبدیل شود.

در راستای آشنایی بیشتر با طرح نیلوفرانه گفتگویی با خانم یاوری انجام شده است که در ادامه آن را خواهید خواند؛
فاطمه یاوری معاون فرهنگی و تهذیب موسسه آموزش عالی معصومیه خواهران قم، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تفکیک نیوز، گفت: طرح نیلوفرانه یک طرح تربیت دخترانه است که در حوزه علمیه معصومیه خواهران قم با کنشگری طلاب حوزه علمیه خواهران برای قشر نوجوان رقم خورده است و این طرح با هدف ایجاد یک مدل برای تربیت دخترانه به دلیل فقدان‌های مدل‌های تربیتی که با آن مواجه هستیم، کلید خورده است.
وی افزود: ما اکنون در حال کار کردن روی هویت دختر نوجوان هستیم؛ چراکه اکنون مفقود دختر نوجوان ما هویت اوست و هویت او دست خوش مدل‌های غربی و مدل‌های مدرن شده و شکاف نسلی که بین بچه‌ها و والدینشان اتفاق افتاده هم خود دختر نوجوان را خسته و افسرده می کند و هم والدین را از پا درمی‌آورد به همین دلیل ما تلاش کردیم در این فضا بحث هویت یابی را در قالب نو و جدید پیگیری کنیم لذا به نظر می ‌آید با خروجی هایی که در نیلوفرانه اول داشتیم موفقیت‌های خوبی در این طرح حاصل شده است.
معاون فرهنگی و تهذیب موسسه آموزش عالی معصومیه خواهران قم همچنین بیان داشت: تلاش کردیم این هویت یابی را در ابعاد مختلف ملی و دینی و اجتماعی و فرهنگی به دختر نوجوان منتقل کنیم.
یاوری در توضیح این طرح خاطرنشان کرد: در طرح نیلوفرانه ابتدا ارتباط مربی با متربی در قالب اردوهای سه روزه ایجاد می‌شود و بعد از اردو ما برای استمرار ارتباطمان با دختر نوجوان، پاتوقی را در مدرسه معصومیه افتتاح کردیم که این پاتوق پاسخگویی به نیاز متعدد دختران نوجوان است که در این پاتوق خانه گفتگو(کافه)، خانه کتاب، خانه بازی ویژه دختر نوجوان، خانه مهارت‌ها که بعد مهارتی دختران دانش آموز را پوشش می‌دهد و خانه سبک زندگی (که بعد سلامت روان و رفتاری تحت پوشش قرار می‌دهد) طراحی شده است.
معاون فرهنگی و تهذیب موسسه آموزش عالی معصومیه خواهران قم، در ادامه اعلام داشت: این طرح حدود یکسال است که در استان قم شروع شده و تاکنون 1100 دختر دانش آموز متوسطه اول تحت پوشش طرح قرار داشتند و فاز دوم طرح در یکی دوماه آینده آغاز به کار خواهد کرد و این پاتوق برای دختران و در فاز بعدی برای عموم بانوان قابل استفاده خواهد بود و همه می‌توانند از این فضای ایجاد شده بهره ببرند.
یاوری به تعداد مربیان نیلوفرانه اشاره و عنوان کرد: ما به ازای هر ده دانش آموز یک مربی داریم که این مربیان از میان طلاب حوزه معصومیه و حوزه علمیه خواهران قم هستند.
وی با اشاره به نحوه ثبت نام در این طرح گفت: برای ثبت نام باید وارد سایت نیلوفرانه شوند و یا در کانال نیلوفرانه به ادمین درخواست ثبت نام دهند.
وی درخصوص نگاه درآمدی مجموعه به ایجاد این پاتوق گفت: ما به دنبال درآمدزایی در پاتوق فرهنگی نیلوفرانه نیستیم و واقعا این مسئله جزو اهداف ما نبوده و نیست اگرچه یک هزینه‌های جزئی برای استفاده از فضاهای مختلف پاتوق از دختران دریافت می کنیم اما هزینه‌ها طوری نخواهد بود که نتوانند از فضا استفاده کنند.
وی همچنین اذعان داشت: ما روز اول که کار را شروع کردیم با وجود اینکه خشت به خشت این بنا را ساختیم، هیچ حمایتی از هیچ نهادی نداشتیم و بعضی از خیرین کمک کردند و پای کار آمدند اما بحمدالله اکنون دفتر تبلیغات اسلامی حمایت خوبی از ما کرده است.
یاوری از مسئولین خواستار گسترش چنین فضاهایی در سطح شهر شد و بیان کرد: مسئولین باید کمک کنند که این مدل در نقاط مختلف شهر توسعه پیدا کند چون قاعدتا به لحاظ بعد مسافتی شاید استفاده از این فضا برای مناطق مختلف سخت باشد اما اگر مسئولین کمک کنند که همچین فضایی در ابعاد مختلف شهر توسعه یابد حتما حال دختران شهرمان بهتر خواهد شد.
معاون فرهنگی و تهذیب موسسه آموزش عالی معصومیه خواهران قم در خصوص فاز دوم طرح توضیحاتی ارائه کرد و گفت: فاز دوم فاز توسعه این طرح در استان‌های مختلف است و اکنون ما در تهران و البرز آغاز به کار کردیم و در حال توسعه طرح هستیم اما درخواستم از مسئولین بخصوص در شهرداری این است که مدل پاتوق را در نقاط مختلف شهر با نگاه فرهنگی و تربیتی توسعه دهند؛ اکنون اگرچه در شهر بوستان بانوان وجود دارد اما نگاه تربیتی در آن وجود ندارد که لازم است نگاه تربیتی و فرهنگی نیز به این فضاها وجود داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا