به گزارش تفکیک نیوز، دکترداود علیمحمدی مدیر بخش درمان سازمان تامین اجتماعی قم طی نشست خبری که در سالن همایش های بیمارستان امام رضا علیه السلام برگزار شد ، افزود: در 8 ماه امسال یک میلیون و ۳۰۰ هزار بار مراجعه به مراکز ملکی تامین اجتماعی قم صورت گرفته که در 9 / ۹۹ درصد از این مراجعهها، نسخه الکترونیکی صادر شده است.
مدیر بخش درمان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه طرح الکترونیکی شدن نسخه درمانی از سال ۹۵ شروع شده و تا مهر سال گذشته فقط ۲ تا ۵ درصد مراکز به سامانه متصل شده بودند، گفت : در 3 ماهه گذشته توجهات ویژه وزارت بهداشت و درمان در امر الکترونیکی شدن نسخه رشد ۶۰ درصدی ایجاد کرده است.
وی اظهار داشت: هزینه چاپ دفترچه های درمانی تامین اجتماعی سالانه ۶۰ میلیارد تومان بود ،اما اکنون هزینه های زیرساخت نسخه های الکترونیکی ۱۰برابر شدن است.
علیمحمدی در پاسخ به سوال یکی ازخبرنگاران که چرا پزشکان همچنان نسخه کاغذی صادر می کنند و اعلام می کنند تامین اجتماعی نسخه های کاغذی را می خواهد؟ گفت: خیر بعد از انجام این طرح تنها نسخه های الکترونیکی کافی است و نیازی به نسخه های کاغذی نیست اما در ابتدا پزشکان برای ثبت نسخه های الکترونیکی مقاومت می کردند و برای راحتی کار خود تنها در سامانه ویزیت را ثبت می کردند و دارو ها را روی نسخه کاغذی ثبت می کردند.
مدیر بخش درمان تامین اجتماعی قم عنوان داشت: برای تشویق پزشکان برای ثبت الکترونیکی نسخه ها ۸۰ درصد هزینه پزشکان همان روز ویزیت پرداخت می شد و ۲۰ درصد مابقی طی ۱۰ روز در ماه بعد واریز می شد در حالی که در نسخه های کاغذی ۴ماه زمان می برد پول پزشکان واریز شود.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان قم گفت: نسخه های الکترونیکی مزایای بسیاری زیادی دارند از جمله اینکه چندین هزار صف برای گرفتن دفترچه کم شده است همچنین پزشک نتایج زحماتی را که برای بیمار می کشد را مشاهده می کند همچنین یکی از مشکلات دست خط پزشکان بود که گاهی اوقات برای داروخانه نامفهوم بود و ممکن بود داروهای اشتباه داده شود در نسخههای الکترونیکی برطرف شده وهمچنین مزیت نسخه های الکترونیکی این است که در مراکز ملکی تامین اجتماعی سابقه کامل بیمار و داروهای که در گذشته مصرف کرده است مشخص است.
وی در ادامه افزود: الکترونیکی شدن نسخه درمانی از مزیتهایی نظیر کنترل سوابق درمانی بیماران توسط پزشکان و حتی خود فرد، عدم خطا در نسخه خوانی، همچنین رصد دارویی پزشکان کل کشور برای تامین نیازهای مردم و پوشش آن داروها برخوردار است.
علیمحمدی قطعی برق، ضعف زیرساخت اینترنت و قطعی سامانه تامین اجتماعی را از مشکلات در مسیر الکترونیکی شدن نسخ عنوان و تاکید کرد: قطعی برق و اینترنت از مواردی بسیار نگرانکننده است و انتظار داریم سازمانهای ذیربط راهحل ارائه دهند.
وی تصریح کرد: زمانی که امکان صدور نسخ الکترونیک وجود دارد، صدور نسخه کاغذی مورد تایید تامین اجتماعی نیست.
وی در ادامه افزود : سبک نسخهنویسی، میانگین اقلام دارویی، نوع داروهایی که بیشتر مصرف میشود و مکانهایی که داروها مصرف میشود، بهراحتی در سامانه نسخه الکترونیکی قابل مشاهده است؛ در صورتی که در نسخه کاغذی زمان طولانی برای این کار به طول میانجامید.
وی همچنین با انتقاد از افزایش اقلام دارویی در نسخه الکترونیکی، افزود: در نسخه کاغذی به دلیل محدودیت پنج یا شش قلم دارو نوشته میشد، ولی در نسخه الکترونیک متاسفانه تعداد داروهایی که پزشکان تجویز میکنند، در حال افزایش است و گاها به ۲۰ قلم دارو نیز میرسد.
وی همچنین گفت: از زمان شیوع کرونا تاکنون، بیش از ۲۰ هزار مراجعهکننده به بیمارستان امام رضا(ع) قم مراجعه کردند و بیش از سه هزار نفر بستری شدند.
مدیریت درمان تامین اجتماعی قم با ۸۴۲ مرکز تشخیصی درمانی مستقل و وابسته در سطح استان قم قرارداد دارد؛ چهار مرکز شامل سه مرکز درمانی سرپایی شامل پلیکلینیک بوعلی، پلیکلینیک ۲۲ بهمن، دیکلینیک دکتر غرضی و یک مرکز بستری ملکی شامل بیمارستان امام رضا(ع) مراکز ملکی تامین اجتماعی در قم است.