
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تفکیک نیوز، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم در نشست خبری مشترک با اتاق تعاون که روز چهارشنبه، سوم اردیبهشتماه به مناسبت هفته کارگر برگزار شد، خاطرنشان کرد:کارگران، سربازان اصلی جبهه اقتصادی هستند و ما به عنوان دولت باید بتوانیم لوازم و تجهیزات مورد نیاز این سربازان را فراهم کنیم تا در یک تولید رقابتی بتوانند محصول مشتری پسندی را به بازار ارائه دهند.
آشتاب به موضوع اشتغالزایی به عنوان محور توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، تعهد ایجاد اشتغال در استان قم، ۱۸ هزار نفر بود که خوشبختانه با اشتغالزایی برای ۱۸ هزار و ۴۵۸ نفر، از این هدف فراتر رفتیم. این موضوع نقش مؤثری در بهبود شاخصهای اقتصادی و رفاهی داشته است.
وی با اشاره به تمرکز ویژه بر اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی، افزود: از مجموع اشتغالزایی انجامشده، بیش از سه هزار نفر از فارغالتحصیلان در حوزههای صنعت، خدمات و کشاورزی به کار گرفته شدهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم با تأکید بر اهمیت روابط کار، بیان کرد: در استان قم، ۱۴ شورای اسلامی کار، ۴۵ انجمن صنفی کارگری، ۱۳۵ نماینده کارگران و ۶۹ انجمن کارفرمایی فعال هستند. همچنین در سال گذشته ۱۸ تشکل جدید کارگری و کارفرمایی شکل گرفته است.
وی افزود: در حوزه رسیدگی به دعاوی کارگری نیز، هفت هیات تشخیص در استان فعال هستند که سال گذشته، پنج هزار و ۱۹۳ پرونده را بررسی کردند و سه هزار و ۸۰۴ مورد منجر به صدور رأی شد.
آشتاب با اشاره به اینکه سهمیه استان از بیمه بیکاری در سال گذشته، ۱۷۰۰ نفر بوده، گفت: با اتخاذ رویکردی فعالانه در جذب مجدد کارگران بیکار در بنگاههای اقتصادی، تنها ۷۰۰ نفر از این بیمه استفاده کردند که نشان از کارآمدی برنامههای بازگشت به کار دارد.
وی با اشاره به آغاز طرح یسنا گفت: این طرح با هدف تأمین بخشی از نیازهای تغذیهای مادران شیرده و کودکان زیر پنج سال طراحی شده است و شامل پرداخت مبالغ نقدی به سرپرستان خانوار است.
وی درادامه افزود: در قالب این طرح، برای کودکان زیر ۵ سال (تا سقف ۵۵ ماه) در دهکهای یک تا پنج، مبلغ یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و در دهکهای شش و هفت، مبلغ ۶۶۰ هزار تومان به حساب سرپرست خانوار واریز میشود. همچنین اخیراً به هر دو گروه مبلغ ۲۰۰ هزار تومان اضافه شده است که نشان از نگاه حمایتی دولت نسبت به این قشر حساس دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم با اشاره به آمار بهرهمندان از طرح یارانه معیشتی در استان گفت: در حال حاضر ۹۲۶ هزار و ۴۳۶ نفر از جمعیت استان قم تحت پوشش یارانه معیشتی قرار دارند که این افراد در قالب ۳۱۱ هزار و ۹۷۸ خانوار تعریف شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر دریافت یارانه نقدی، این خانوارها مشمول طرح کالابرگ الکترونیکی نیز هستند که بر اساس آن، میتوانند ۱۱ قلم کالای اساسی را از نزدیک به دو هزار فروشگاه منتخب تهیه کنند. در این طرح، به دهکهای یک تا سه، مبلغ پنج میلیون ریال و به دهکهای چهار تا هفت، مبلغ سه میلیون و ۵۰۰ هزار ریال اعتبار کالابرگ تعلق میگیرد.
آشتاب تصریح کرد: مردم برای خرید با این کالابرگها نیاز به پرداخت وجه نقد ندارند، مگر در مواردی که خرید آنها از سقف تخصیصیافته بیشتر شود که در این صورت تنها مابهالتفاوت را پرداخت میکنند.
وی با اشاره به ۶ هزار بازرسی انجامشده در واحدهای اقتصادی استان، بیان کرد: این بازرسیها با هدف آموزش، ارتقای ایمنی و فرهنگسازی کار ایمن انجام شد تا از بروز حوادث کاری جلوگیری شود.
آشتاب در ادامه افزود:سادهترین روش ثبت اعتراض، مراجعه به سامانه اینترنتی «حمایت» به نشانی hemayat.mcls.gov.ir است و افرادی که امکان دسترسی به اینترنت ندارند، میتوانند با شماره تلفن ۰۲۱۶۳۶۹ تماس بگیرند. این سامانه پاسخگویی از ساعت ۷ صبح تا ۱۲شب فعال است و امکان ثبت و پیگیری اعتراضات را به صورت تلفنی فراهم میکند،افراد از مراجعه حضوری خود داری کنند و به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند.
فعالیت ۱۲۵۷ تعاونی در قم
محمد تقی حاج ابراهیمی دراین نشست خبری،با بیان اینکه سه تعاون سهام عدالت کل استان بالغ بر ۷۵۰هزار نفر را پوشش دادهاند، گفت: ۱۲۵۷تعاونی فعال در قم داریم که ۴۲ هزار و ۴۱۹ عضو دارند و سرمایه ثبتی آنها حدود هزار و ۲۸۴ میلیارد تومان است.
حاج ابراهیمی همچنین به بخشودگی مالیات ۲۵ درصدی برای بخش تعاون نسبت به مجموعههای غیرتعاونی اشاره کرد و افزود:همچنین بخشودگی ۲۰ درصد سهم کارفرما از پرداخت حق بیمه کارگران به صراحت در قانون اجرای اصل ۴۴ اشاره شده و این مورد میتواند به عنوان یک مشوق مناسب برای کارگاهها و کارفرماها باشد.
وی به اشتغال ۱۶ هزار و ۵۲۷ نیروی کار در تعاونیها اشاره کرد و گفت:موضوع مسکن به طور جدی در تعاونیها دنبال میشود و بر این اساس، ساخت حدود ۷ هزار مسکن بر عهده تعاونیهای استان است،همچنین ۷۵۰ هزار نفر در قم در سه شرکت تعاونی سهام عدالت عضویت دارند.
رئیس اتاق تعاون از امضای تفاهم نامه همکاری اتاق تعاون و ادارهکل تعاون و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت:بر اساس این تفاهمنامه،بخشی از وظایف حاکمیتی و امور تصدیگری وزارت تعاون به نمایندگی ادارهکل تعاون و رفاه اجتماعی استان به اتاق تعاون محول میشود.
حاج ابراهیمی در پایان از احیای دبیرخانه مشترک اتاق های سه گانه ایران به عنوان یک اتفاق نیک یاد کرد و گفت:اتاق بازرگانی،اتاق اصناف و اتاق تعاون ایران متولیان امر اقتصادی و زبان گویا غیر مستقیم حاکمیت به شمار می روند