به گزارش پایگاه خبری تفکیک نیوز به نقل از، پایگاه اطلاع رسانی اداره کل تامین اجتماعی قم، محمد عاشوری مدیرکل تامین اجتماعی قم در این سمینار علمی که در سالن امام خمینی ره پردیس فارابی برگزار گردید، گفت: هدف از برگزاری این کارگاه ها بررسی راهکارهای دستیابی به گفتمان تامین اجتماعی، تبیین ضروریات و مفاهیم تامین اجتماعی با مشارکت دانشگاه و دانشجویان است.
وی با تاکید بر تبیین ابعاد مفاهیمی تامین اجتماعی و گفتمان سازی آن به ویژه در محیط های علمی، آموزشی و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج در سطح ملی گفت: می توان با تامین امکانات و منابع مالی و سرمایه های انسانی و همچنین توسعه فرهنگ بیمه ای و مشارکت مردم در فعالیتهای اجتماعی و تشویق همکاری های جمعی با تاکید بر ارتقاء سطح دانش بیمه ای در جامعه این امر را محقق ساخت .
عاشوری همچنین تامین اجتماعی را ضامن ثبات و همراهی در اجرای هر چه بهتر توسعه و عدالت اجتماعی در جامعه برشمرد.
وی به برنامه های سازمان تامین اجتماعی در پیاده سازی سیاست های توسعه ای و عدالت اجتماعی اشاره کرد و گفت: گسترش پوشش بیمه ای، افزایش حجم سرمایه گذاری های سازمان، افزایش بهره وری در بخش های مختلف، توانمند سازی نیروی کار، صیانت از سرمایه های بیمه شدگان، کاهش سهم خانوارها از هزینه های درمانی، مدیریت مصرف در بخش های مختلف، استفاده از کالا و تجهیزات ایرانی، بهره گیری و استفاده از ظرفیت های فنی و مالی نهادهای بین المللی، استقرار نظام نظارت و کنترل بر فعالیت های سازمان و گسترش فرهنگ بیمه ای در جامعه از جمله برنامه ها و جهت گیری های تأمین اجتماعی در راستای تحقق توسعه و عدالت اجتماعی است.
مدیرکل تامین اجتماعی قم گفت: تامین اجتماعی، سازمانی چند کارکردی است که در ابعاد مختلف از جمله اجتماعی و اقتصادی در سطح ملی تاثیرگذاری و تاثیرپذیری زیادی دارد، بر همین اساس نقش تعیین کنندهای در ایجاد امنیت اجتماعی و اقتصادی کشور داشته و ضرورت دارد که از پرچم داران توسعه و عدالت اجتماعی باشد.
وی با اشاره به نقش مهم حوزه رفاه و تأمین اجتماعی در بخش های امدادی، حمایتی و بیمه های اجتماعی در یک جامعه، عنوان کرد: بدون وجود یک چتر صیانتی، جبرانی و تأمینی برای شرایط اقتصادی ناشی از بحران ها، تحریم ها و … ، زمینه تحقق عدالت اجتماعی فراهم نمی شود.
عاشوری خاطرنشان کرد: توسعه یک جامعه بدون توجه به نیروی انسانی به عنوان محوری ترین عامل تولید، میسر نیست و در کنار آن توجه به عدالت اجتماعی و استفاده از منابع باز توزیعی همچون مالیات و حق بیمه برای افزایش توازن و تعادل اقتصادی جامعه نیز از ضروریات است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان قم در همین رابطه تصریح کرد: اگر قرار باشد اقتصاد کشور در مقابل بحران ها، تحریم ها و مخاطرات بین المللی مقاومت کند، ضرورت دارد که یک بسته سیاستی خدمات اجتماعی مبتنی بر تأمین اجتماعی تدوین و اجرایی شود.
وی اضافه کرد: برای نیل به این مقصود، بایستی طیف وسیعی از خدمات امدادی، حمایتی و بیمه های اجتماعی برای مردم به طور کلی و به ویژه برای اقشار نیازمند و گروه های هدف طراحی و ارائه شود.
مدیرکل تأمین اجتماعی قم با بیان این که سازمان تأمین اجتماعی بیش از نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد و با این گستره بدون اتکا به منابع دولتی به بیمه شدگان خدمات گوناگونی ارایه می کند، گفت: اموال تأمین اجتماعی متعلق به تمامی بیمه شدگان سازمان بوده و مصداق «حق الناس» است.
وی تاکید کرد: تأمین اجتماعی، یکی از موضوعات کلان نظامهای اقتصادی معاصر است و در اکثر کشورهای پیشرفته، بین یک چهارم تا یک سوم تولید ناخالص ملی و بخش اعظم بودجه دولت به این امر اختصاص دارد.
عاشوری با اشاره به این که بر پایة آیات نورانی قرآن کریم و روایات معصومان نیز این موضوع یکی از اهداف و برنامه های اصلی اسلام است، ادامه داد: ملاحظه تأکیدهای فراوان قرآن کریم و روایات بر عناوین و مفاهیم مرتبط با تأمین اجتماعی، حاکی از جایگاه رفیع برنامه های تأمین اجتماعی در اندیشة اسلامی است.
این مقام مسئول از برخی اقدامات صورت گرفته برای استقرار و نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی در سطح اداره کل و شعب تامین اجتماعی استان قم نیز سخن به میان آورد و گفت: در نخستین گام یک اتاق فکر با حضور کارشناسان متخصص حوزه های مختلف در این مجموعه تشکیل شد و در ادامه پس از بررسی وضع موجود نقاط ضعف و قوت استخراج گردید.
وی ادامه داد: شناسایی مخاطرات احتمالی اثرگذار بر منابع و مصارف نیز از دیگر مباحثی بود که در این اتاق فکر به بحث و بررسی گذاشته شد که از جمله آنها می توان به استفاده من غیر حق از منابع سازمان، حجم بالای بدهی معوقه کارفرمایان، منشا شکایات علیه تامین اجتماعی و همچنین دلایل افزایش تعداد مستمری بگیران و مقرری بگیران اشاره کرد.
مدیرکل تامین اجتماعی قم با بیان این که بیش از 63 درصد جمعیت استان قم زیر پوشش این سازمان هستند گفت: بیش از 809 هزار نفر از جمعیت استان قم از خدمات مختلف بیمه ای و درمانی تامین اجتماعی برخوردار می باشند.
عاشوری با ارائه آماری از آخرین وضعیت خدمت رسانی تامین اجتماعی در استان قم افزود: 144 هزار و سیصد و یازده بیمه شده اجباری، یازده هزار و 847 راننده، 14 هزار و 504 کارگر ساختمانی، 4411 قالی باف و 38 هزار و 453 نفر بیمه توافقی تامین اجتماعی در استان قم هستند.
وی با اشاره به بودجه 5 هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی در سال 1401 گفت: اداره کل تامین اجتماعی قم ماهانه بیش از 400 میلیارد تومان در استان قم بابت تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت پرداخت می کند.
معاون دانشجویی فرهنگی دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران نیز در کارگاه علمی گفتمان سازی مفاهیم تامین اجتماعی در دانشگاهها گفت: سازمان تامین اجتماعی یکی از مهمترین دستگاههای خدمت رسان در حوزه اجتماعی است.
دکتر حسن مهرنیا افزود: تقویت و به روز بودن این سازمان بزرگ بیمه ای ضرورتی مهم بوده و اقدامات اخیر صورت گرفته در این سازمان نشان از توجه به خواست و مطالبه به حق مردم دارد.
وی با اشاره به ابتکار « بیمه دانشجویی» از سوی تامین اجتماعی تصریح کرد: بیمه کردن دانشجویان در زمان تحصیل، بسیار کار خوب و منحصر بفردی است و این اقدام تامین اجتماعی قابل تحسین است.
معاون دانشجویی فرهنگی دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران خواستار توجه به نقش حیاتی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی از سوی دولت و قانونگزاران شد و بر تقویت و پشتیبانی از این سازمان خدمت رسان تاکید کرد.
معاون تعهدات بیمه ای اداره کل تامین اجتماعی قم نیز در این نشست علمی به تشریح چگونگی بیمه دانشجویی پرداخت.
امیرحسن مزیدآبادی با اشاره به اینکه دانشجویان مانند بسیاری از اقشار کشـور میتوانند تحـت پوشش تأمین اجتماعی قرار گیرند و از خدمات تأمین اجتماعی استفاده کنند، عنوان کرد: این بیمه در ردیف بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد است.
وی با بیان اینکه دانشجویان باید کارت معتبر دانشجویی داشته و بین ۱۸ سال تمام تا ۵۰ سال تمام باشند، تصریح کرد: در صورتی که متقاضی بیش از ۵۰ سال سـن داشـته باشـد، بایـد معادل مازاد سنی، سابقه بیمه پردازی قبلی داشته باشد و اگر شخصی دارای ۱۰ سال سابقه قبلی باشـد از شرط سنی معاف است.
وی ادامه داد: بعـد از شـروع بیمه پردازی حق بیمه هر ماه حداکثر تا پایان دو ماه بعد قابل پرداخت است؛ از فروردینماه هر سال تا حداکثر خردادماه سال بعـد امکان پرداخت حق بیمه نیز میسر است.
وی در رابطه به خدمات درمانی بیمه پردازان دانشجویان گفت: اگر دانشـجـو بـه تبـع بیمه پردازی والدیـن تحـت پوشـش درمـان باشـد، میتواند بـدون پرداخـت حـق سـرانه درمـان از خدمات درمانـی نـزد سازمان برخوردار شـود.
مزیدآبادی افزود: بیمهشدگان دانشجو و افراد تحـت تـکـفـل آنان میتوانند با پرداخت حـق سـرانه درمان به تعداد افراد تحت تکفـل از امکانات مراکز درمانی ملکی سازمان تأمین اجتماعی در سراسر کشور و نیز امکانات مراکز تشخیصی، درمانی و دارویی طرف قرارداد این سازمان استفاده کنند.
وی در رابطه با نحوه محاسبه نرخ پرداخت حق بیمه آن بیان کرد: نرخ پرداخت حق بیمه ۱۴ درصد (۱۲ درصد سهم بیمه شده + ۲ درصد کمک دولت) شامل بازنشستگی و فوت بعـد از بازنشستگی است.
وی ادامه داد: نرخ پرداخت حق بیمه ۱۶ درصـد (۱۶ درصد سهم بیمه شده + ۲ درصد کمک دولت) شامل بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نرخ پرداخت حق بیمه ۲۰ درصد (۱۸درصد سهم بیمه شـده + ۲ درصد کمک دولت) شامل بازنشستگی، فـوت و از کارافتادگی است.
معاون تعهدات بیمه ای اداره کل تامین اجتماعی قم، اظهار کرد: با پرداخت حق بیمه از سوی دانشجویان سوابق بیمهای برای آنها ایجاد و محاسبه میشود؛ این سوابق در احراز شرایط تعهدات بلندمدت سازمان تأمین اجتماعی (بازنشستگی، فـوت و ازکارافتادگی) مؤثر است.
وی با بیان اینکه در صورتی که دانشجو از مستمری بازماندگان استفاده میکند میتواند راسا بیمه پردازی داشـته باشـد، تصریح کرد: پرداخت حق بیمه دانشجویی مانع دریافت مستمری بازماندگان نخواهـد بـود.
مزیدآبادی افزود: بعد از پایان دوران دانشجویی نیز دانشجویان میتوانند سـوابق بیمهای خود را با اشتغال در کارگاهها، اظهار شغل در قالب بیمـه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد و یا بیمه پردازی به طور اختیاری تکمیل کننـد.
این کارشناس تامین اجتماعی قم، افزود: اگر ظرف ۱۰ سال قبـل از تاریخ قرارداد یک سال سابقه پرداخت حق بیمه (با نرخ کامل) داشته باشند و ظـرف یک سال قبل از تاریخ قرارداد دارای ۹۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه (با نرخ کامل) باشـند از انجـام معاینات پزشکی اولیه معاف خواهند بود.
وی بیان کرد: متقاضیان دانشجو باید با ورود به سامانه خدمات الکترونیکی سازمان به آدرس es.tamin.ir منوی بیمهشدگان / بیمهشدگان خاص / بیمـه فراگیر خانواده ایرانی / انعقاد قراداد دانشجویی نسبت به عقـد قـرارداد بیمه دانشجویی و پرداخت حق بیمه در مهلت مقرر اقدام نمایند، در غیر این صورت قرارداد منعقده از تاریخ عدم پرداخت حق بیمه لغو و ادامه بیمـه آنـان موکول به انعقاد قرارداد جدید و موافقت سازمان تأمین اجتماعی خواهد بود.
پنل پرسش و پاسخ، آخرین برنامه نخستین کارگاه علمی گفتمان سازی مفاهیم تامین اجتماعی در دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران بود که با استقبال دانشجویان مواجه شد.
در این بخش نیز محمد عاشوری مدیرکل به همراه معاون تعهدات بیمه ای اداره کل تامین اجتماعی استان قم به سئوالات مختلف دانشجویان در حوزه های کاری مختلف تامین اجتماعی پاسخ گفتند.