استان قم

پاتوق نیلوفرانه در قم افتتاح شد

پاتوق نیلوفرانه با هدف تقویت هویت ملی، مذهبی و تعالی دختران قم با حضور مسئولان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افتتاح شد.

به گزارش تفکیک نیوز،آیین افتتاح پاتوق نیلوفرانه با حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، سید احمد مشرف معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه(س)، اعضای هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی و جمعی از روحانیون و فضلای حوزه و طلاب خواهر در مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه خواهران برگزار شد.

حجت‌الاسلام روستا آزاد

حجت‌الاسلام سعید روستا آزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در این مراسم، اظهار کرد: تقریباً عمده فعالیت‌های دفتر تبلیغات در حوزه فرهنگی و تبلیغی، غیر مباشرتی و ستادی است؛ یعنی طلبه‌ها را تربیت می‌کنیم و آموزش می‌دهیم و اعزام می‌کنیم اما خودمان به صورت صف، ورود و دخالتی در حوزه‌های فرهنگی و تبلیغی نداریم.

وی تصریح کرد: یکی از فعالیت‌هایی که معاونت فرهنگی و تبلیغی با مجوز هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی به صورت مباشرتی عمل کرد، اجرای طرح نیلوفرانه است.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افزود: نیلوفرانه طرحی علمی و عملیاتی است که هدف آن تقویت هویت ملی، مذهبی و تعالی دختران است و جامعه هدف این طرح، دختران نوجوان هستند و راهبری طرح را مؤسسه علمی و آموزش عالی معصومیه به عهده دارد.

روستاآزاد، اضافه کرد: این طرح با آموزش مستمر در حلقه‌های گوناگون از جمله پاتوق دخترانه، کافه گفت‌وگو، خانه فن‌آوری، خانه کتاب، خانه سبک زندگی، خانه مهارت‌ها و… با هدف بسترسازی و استعدادیابی و ایجاد نقش آفرینی در دختران نوجوانان اجرا می‌شود.

وی تصریح کرد: این طرح با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر رسیدگی به وضعیت فرهنگی و سبک زندگی و موضوعات مرتبط با جوانان و نوجوانان قم راه‌اندازی شد.

روستاآزاد، اضافه کرد: با راه‌اندازی پاتوق نیلوفرانه، مربیانی که متشکل از خواهران طلبه هستند با ۱۰ دختر دانش‌آموز ارتباط برقرار می‌کنند و هر آنچه در این مرکز حوزوی آموختند به دختران نوجوان عرضه می‌کنند و به شکل شبکه‌ای در مدارس دبیرستان‌های قم تأثیرگذار خواهند بود.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در حال حاضر استان‌های تهران و البرز متقاضی اجرای طرح «نیلوفرانه» هستند و به‌زودی همه مراحل طرح در قالب یک سامانه اینترنتی طراحی می‌شود تا دستگاه‌های متقاضی اجرای این طرح با آن مرتبط شوند.

احمدی واعظیرئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: یکی از دغدغه های عصر حاضر عدم ارتباط گیری با نسل جوان و نوجوان جامعه است که این مهم در طرح فرهنگی نیلوفرانه به خوبی طراحی و عملیاتی شده

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان کرد: مسأله ارتباط‌گیری با نسل جوان در طرح نیلوفرانه به خوبی انجام شده و امیدواریم که این طرح در سطح کشور نیز به اجرا درآید.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه ضمن قدردانی از همکاران مجموعه معصومیه، اقدام نوآورانه آن‌ها و پایمردی و همت والای همکاران در این طرح را ستودنی خواند.

حجت‌الاسلام والمسلمین واعظی  افزود: در سال‌های گذشته و جاری، پروژه‌های متعددی در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به اجرا درآمده است که بسیاری از آن‌ها دغدغه‌زا و اشتغال‌زا بوده اند و این پروژه‌ها نه تنها به حل مشکلات موجود کمک می‌کنند، بلکه به ایجاد فرصت‌های جدید نیز می‌انجامند.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)  تصریح کرد: نگاه ما به مؤسسه آموزشی و فرهنگی معصومیه صرفاً آموزشی و متعارف نیست و ما انتظار داریم این مؤسسه به پایگاهی تبدیل شود برای پرورش نسلی از خواهران تحصیل‌کرده حوزوی که بتوانند در کنار بهره‌مندی از دانش اهل میدان، تأثیرگذاری فرهنگی مؤثری بر جامعه داشته باشند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم عنوان کرد: در کنار مسأله پرورش طلاب خواهر، این مجموعه باید به عنوان پایگاهی برای تأثیرگذاری بر جامعه‌ای که تشنه این‌گونه فعالیت‌ها است، عمل کند و اگر این تلاش‌ها به درستی صورت گیرد، می‌تواند به عنوان الگویی برای نقاط دیگر کشور مطرح شود و به گسترش فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در سایر مناطق کمک کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اذعان کرد: طرح نیلوفرانه یک ایده و برنامه‌ای است که ظرفیت‌های زیادی دارد و می‌تواند در میدان عمل گسترش یابد و نقاط ضعفی که ممکن است در این طرح وجود داشته باشد، باید شناسایی و رفع شوند تا الگویی قابل قبول برای دیگران شود.

عضو فرهنگستان علوم ادامه داد: با توجه به محدودیت‌های موجود در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، ما به لحاظ مباشرتی عمل محدودی داریم، اما اگر ایده‌ای خوب طراحی و به اجرا درآید و با نگاهی پذیرای نقدها و اصلاحات، کاستی‌ها برطرف شود، این زمینه فراهم می‌شود تا در سایر نقاط ایران نیز مورد استقبال قرار گیرد و در سطح کشور گسترش یابد.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی اظهار کرد: در مجموعه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، همدلی و همکاری بسیار خوبی بین بخش‌ها وجود دارد و این همدلی نه تنها موجب تقویت روحیه کار گروهی و اقدامات فرهنگی می‌شود، بلکه باعث می‌شود تا پروژه‌ها و طرح‌ها با کیفیت بالاتری اجرا شوند و در نتیجه تأثیرگذاری بیشتری بر جامعه داشته باشند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: امید است که این تلاش‌ها و همدلی‌ها به نتایج مثبتی در راستای خدمت به نسل جوان و ارتقاء فرهنگی جامعه منجر شود.

خسرو پناه

همچنین حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در سخنان خود از اجرای طرح نیلوفرانه با عنوان اقدامی حکیمانه، خالصانه و اثربخش یاد کرد و گفت: همه دلسوزان این کشور در دولت، مجلس، قوه قضائیه و دستگاه‌های مختلف نسبت‌به مسئله عفاف و حجاب و تحکیم خانواده دغدغه‌مند هستند اما آنچه اهمیت دارد این است که این دغدغه را به چه شکل و شیوه‌ای به ثمر برسانیم، اختلاف در دغدغه‌ها نیست، بلکه بر سر روش‌هاست.

وی با بیان اینکه امروز ۹۵ مجموعه رصدی با شورای عالی انقلاب فرهنگی ارتباط سیستمی دارند و این شورا به تمام اطلاعات رصدی در حوزه فرهنگی دسترسی دارد، گفت: تمامی نتایج پژوهش‌های میدانی نهادهای امنیتی، نیروهای مسلح، مراکز خصوصی و دستگاه‌های فرهنگی نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دست شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌رسد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: همه تحقیقات و پژوهش‌های میدانی نشان می‌دهد که اثربخش‌ترین شیوه حل مسئله بی‌حجابی، اجرای طرح‌های فرهنگی و ایجابی است.

خسروپناه اضافه کرد: به هر اندازه که با شیوه امنیتی با این مسئله عمل کردیم، نه تنها اثربخش نبود، بلکه نتیجه عکس داد و حتی بخشی از بانوان به لجاجت پرداختند چون برخورد فیزیکی شده است.

وی افزود: باید توجه کنیم حجم وسیعی از بانوان محجبه‌ای که در پژوهش‌های میدانی مشارکت داشتند، با برخوردهای فیزیکی مخالف بودند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه تحقیقات نشان می‌دهد که بگیر و ببند در بحث بی‌حجابی جواب نمی‌دهد، گفت: ما باید ببینیم که آیا دنبال امر به معروف اثربخش هستیم یا می‌خواهیم رفع تکلیف کنیم.

خسروپناه افزود: وقتی تحقیقات علمی نشان می‌دهد که با کارهای فرهنگی و ایجابی و اثربخش می‌توانیم زیست‌جهان دختران بی‌حجاب را تغییر دهیم چرا به این شیوه کم‌توجهی ‌کنیم؟

وی با تأکید بر اینکه طرح «نیلوفرانه» یکی از طرح‌های اثربخش در مقابله با بی‌حجابی است، گفت: اینکه در این طرح، مربیان در مدارس حضور پیدا می‌کنند و با قشری از نوجوانانی که بعضاً گارد هم دارند، به شیوه پیامبرانه ارتباط صمیمی و اخلاقی و معرفتی برقرار می‌کنند، قابل تقدیر است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: تقریباً ۲۵ طرح مشابه «نیلوفرانه» به صورت میدانی در کشور اجرا می‌شود و طرح‌هایی نظیر «بیت‌الزهرا» در هشت استان در حال اجراست.

خسروپناه افزود: الگوهای موفقی نظیر طرح «نیلوفرانه» باید مدون و تجربه‌نگاری شود و در اختیار فعالان و علاقه‌مندان قرار بگیرد.

وی تأکید کرد: نتایج تحقیقات و پیمایش‌ها از یک سو، و اثربخشی طرح‌های میدانی از سوی دیگر، به ما نشان می‌دهد که باید شیوه‌های فرهنگی و ایجابی را گسترش داد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه از فحش‌خوردن هراسی نداریم، گفت: قطعاً یک سری باندها به دنبال ترویج بی‌حجابی هستند که باید نهادهای امنیتی با آنها برخورد کنند اما وقتی با مسئله فرهنگی در توده مردم به شکل امنیتی و قضایی رفتار کنیم قطعاً شکست می‌خورد و پژوهش‌ها هم این موضوع را تأیید می‌کند.

خسروپناه افزود: سخنان بنده به معنای نقد کردن و خرده‌گرفتن به فراجا و نهادهای امنیتی نیست، به هر حال به آن عزیزان هم دستور می‌دهند و ورود می‌کنند؛ سخنان و نقد بنده ناظر به تصمیم‌سازان و سیاستگذاران است، اگرچه بحمدالله امروز توجه به رویکرد فرهنگی و ایجابی در وزارت کشور و مجموعه‌های مختلف وجود دارد.

وی تصریح کرد: اولین نهادی که باید ضرورت کار فرهنگی را تشخیص دهد، سازمان برنامه‌وبودجه است چرا که کارهای فرهنگی هزینه‌بر است و نیاز به بودجه دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از کسانی که می‌گویند این همه بودجه فرهنگی داده می‌شود که اثربخش نیست، گفت: هر دو جمله این گفتار نادرست است، اولاً این همه نیست و به صورت اندک به مجموعه‌های فرهنگی بودجه می‌دهند، ثانیاً چرا اثربخش نیست؟

خسروپناه افزود: بنده به یاد دارم در دهه شصت در مسجد جامع دزفول تنها معتکف می‌شدم اما در سال گذشته، بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر معتکف داشتیم که عمده آنان از جوانان و نوجوانان بودند.

وی در پایان سخنان با تأکید بر اینکه نسل جوان ما در زیست‌جهان مجازی زندگی می‌کنند و بینش و منش‌ متفاوتی دارند، گفت: متأسفانه ورود ما در فضای مجازی ضعیف است و باید ورود جدی‌تری داشته باشیم.

خاطرنشان می‌شود اجرای نمایش توسط گروه تئاتر آیین بخش دیگری از این مراسم بود و در پایان، پاتوق نیلوفرانه توسط رئیس دفتر تبلیغات اسلامی افتتاح شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا