فضای مجازی

پروژه فراشهر هوشمند سلامت ایرانیان کلید می خورد

به گزارش پایگاه خبری تفکیک نیوز،  دکتر آرش خجسته امروز در نشست خبری اولین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی گفت: در خردادماه ۱۴۰۱ به دنبال تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه علوم پزشکی مجازی به دانشگاه علوم پزشکی هوشمند تغییر نام داد. دانشگاه علوم پزشکی مجازی در ایام همه گیری کووید ۱۹ نقش بی بدیلی در اشاعه آموزش مجازی در علوم پزشکی ایفا کرد و زیرساخت های اساسی یادگیری برای دانشجویان علوم پزشکی در این دانشگاه اجرا شد.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی هوشمند همچنان برنامه های آموزش مجازی دانشجویان علوم پزشکی را اجرا می کند و تنها در یک دوره تابستانه حدود ۹ هزار دانشجو واحدهای اختیاری آموزشی خود از جمله طب ایرانی، سلامت در حوادث و بلایا و آموزش های مرتبط را فرامی گیرند. تاکنون ۴۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی واحد طب ایرانی را به صورت مجازی گذرانده اند.

خجسته با اشاره به ظهور فناوری های نوین در حوزه پزشکی خاطرنشان کرد: به دنبال تجربه دانشگاه علوم پزشکی مجازی، اهداف جدیدی برای دانشگاه علوم پزشکی هوشمند طراحی شد که از آن جمله اشاعه کاربردهای فناوری های نوین در شاخص های مختلف سلامت از جمله درمان و بهداشت و همکاری با تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور در کاربردی کردن فناوری های جدید است.

وی افزود: سیاستگذاری های کلان در حوزه کاربردی کردن فناوری های نوین علوم پزشکی و کاربرد هوش مصنوعی در علوم پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی هوشمند انجام می گیرد. هوش مصنوعی به نوعی قله فناوری های نوین دیجیتال محسوب می شود و کشورهای مختلف برنامه های راهبردی زیادی برای اجرایی و کاربردی کردن آن در حوزه های مختلف در دست دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند یادآور شد: راهبرد اصلی کشورها کاربرد هوش مصنوعی در حوزه های امنیت سایبری، حمل و نقل، توریسم، سلامت و درمان است. در تمامی کشورهایی که به این موضوع توجه دارند سلامت یکی از حوزه های اصلی کاربرد هوش مصنوعی است. یکی از برنامه های مهم ما در دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، ترویج کاربردی کردن هوش مصنوعی در حوزه سلامت در سطح جامعه و دانشگاه ها است.

وی با اشاره به برنامه هایی ترویجی که از سوی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در این حوزه اجرا شده گفت: برگزاری اولین مدرسه تابستانه هوش مصنوعی در علوم پزشکی، برپایی ژورنال کلاب ها با موضوع هوش مصنوعی، اولین سمپوزیوم تخصصی هوش مصنوعی، برگزاری رویداد «ایبال» برای معرفی این استارت آپ های این حوزه از جمله این برنامه ها بود.

خجسته درباره اولین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی یادآور شد: ۳۳ سخنرانی، ۱۵ کارگاه تخصصی، سمپوزیوم دانشجویی برای دانشجویان علوم پزشکی در حوزه هوش مصنوعی، ارائه دستاوردهای دانشگاه های علوم پزشکی در حوزه هوش مصنوعی در این کنگره ارائه می شود.

وی افزود: امیدواریم اولین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی بتواند گفتمان و سیاستگذاری در این حوزه را گسترش دهد. ضمن اینکه اپراتورها و وزارت ارتباطات می توانند به این حوزه کمک کنند تا موضوع هوش مصنوعی از ترویج به کاربرد واقعی در سلامت برسد.

علوم پزشکی گفت: سیستم دوراپزشکی با همکاری استانداری هرمزگان به صورت پایلوت اجرا شده است و ربات های آموزشی هوشمند نیز در کنار دانشجویان در پنل آموزش پزشکی ارائه می شوند.

وی درباره همکاری با مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی گفت: ۳۰ طرح تحقیقاتی در پی فراخوان کاربرد هوش مصنوعی به دانشگاه علوم پزشکی هوشمند ارائه شد که از این میان ۲۰ طرح مسیر داوری و حمایت را طی کردند.

اولین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی در روزهای ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در محورهای «تکنولوژی‌های پیشرفته در حوزه پزشکی»، «هوش مصنوعی در پزشکی»، «سلامت هوشمند»، «راه‌حل‌های هوشمند در حوزه پزشکی» در جزیره کیش برگزار می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا