به گزارش پایگاه خبری تفکیک نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل تامین اجتماعی قم،این سینمایش بزرگ در قالب روایتی زنده، تاریخ انبیا و خلقت انسان، کشتی حضرت نوح(ع)، حضرت ابراهیم(ع) و آتشی که به گلستان تبدیل میشود، بعثت پیامبر(ص) و غدیرخم، مباهله، واقعه آتش زدن در خانه حضرت زهرا(س) و شهادت آن حضرت، واقعه کربلا، ورود امام رضا(ع) به نیشابور، ورود حضرت معصومه(س) به قم، واقعه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعان حرم را به نمایش میگذارد که واقعه ظهور پایانبخش این اثر هنری است.
سینمایش بزرگ «فصل شیدایی» به کارگردانی سعید اسماعیلی، تهیهکنندگی علیرضا کوهفر و با روایت و نویسندگی رسالت بوذری از ۱۲ تا ۲۶مهرماه، ساعت ۱۹ در مجموعه نمایشگاهی غدیر واقع در انتهای شهرک قدس روبهروی کوه خضر نبی (ع) اجرا میشود که ۱۵۰ هنرور در این نمایش نقشآفرینی میکنند.
خانواده تامین اجتماعی در نهمین شب اجرا، به تماشای سینمایش بزرگ «فصل شیدایی» در قم نشستند.
علاقهمندان به تماشای این اثر نمایشی، میتوانند از طریق مراجعه به تارنمای http://namaticket.ir برای تهیه بلیت رایگان اقدام کنند.
مرور مهمترین رویدادهای تاریخی در فصل شیدایی ( مهدی بخشی سورکی )
میدان نمایش در سه جبهه قرار داد و تماشاگران در وسط این صحنه استقرار مییابند تا در دیدن رویدادهایی از زمان خلقت حضرت آدم (ع) تا ظهور حضرت حجت (عج) خود را در دل تاریخ حس کنند.
نمایش با حضور چهره شناخته شده عرصه اجرا و تلویزیون به عنوان راوی این اثر شروع میشود، رسالت بوذری با لباسی متفاوت که خود نویسنده این کار است در میان هالهای از دود و نور به تماشاگران سلام میدهد و خیرمقدم میگوید و بعد داستانها روایت میشوند.
مرور مهمترین رویدادهای تاریخی در فصل شیدایی
اجرای تأثیرگذار راوی با ادبیاتی برخواسته از آیات و روایات
یکی از ویژگیهای ممتاز این اثر، اجرای تأثیرگذار راوی با ادبیاتی برخواسته از آیات و روایات است و بوذری تلاش میکند در طول اجرا به بهانههای مختلف، تلنگرهایی به تماشاگران بزند تا گرد غفلتی که شاید در این سالهای عمر، بر دوش کسی نشسته باشد تکانده شود.
نمایش از سجده نکردن شیطان رجیم بر انسان آغاز میشود و ماجرای رانده شدن آدم از بهشت و پس از آن پذیرش توبه از سوی پروردگار؛ آنگاه که حضرت آدم (ع) خداوند را به پنج تن آل عبا سوگند میدهد را روایت میکند.
یکی از بخشهای جذاب این نمایش میدانی؛ روایت کشتی نوح نبی، آنگاه که به اذن الهی رشتههای باران زمین و آسمان را به هم میدوخت و همه کفار را با خود غرق میکرد جز کسانی که با این پیامبر الهی وارد کشتی شده بودند میباشد که نگاه تماشاگران را به خود خیره میکند.
سرد شدن آتش بر ابراهیم خلیل نیز روایت بعدی این نمایش است؛ در این بخش نشان دادن منجنیق در ابعاد بزرگ که قرار است پیامبر خدا را در میان کوهی از آتش بیندازد و نیز تصویرسازی گلستان شدن آتش بر حضرت ابراهیم (ع) بر جذابیت این روایت افزوده است.
دکور، نورپرداز و طراحی لباس از عوامل موفقیت فصل شیدایی
نوع پوشش حاکمان و مردم آن دوره نیز جالب توجه است و کارگردان تلاش کرده تا با استفاده از منابع تاریخی، نوع پوشش آن دوره را نیز بازسازی کند و اساساً یکی از عوامل موفقیت این نمایش، طراحی لباس و اجرای دکور در کنار نحوه نورپردازی زیبای آن است و البته نباید از کنار اجرای فوق العاده دوبلورهای شهیر کشورمان که در این اثر ایفای نقش کردند به راحتی گذشت.
روایت نمایش از اینجا دیگر به زمان صدر اسلام میرسید؛ آنگاه که محمد مصطفی (ص) در چهل سالگی در غار حرا به پیامبری مبعوث میشود.
داستان مباهله نیز که از جمله افتخارات شیعه محسوب میشود و حقانیت تشییع را به اثبات میرساند، بخش دیگر این نمایش است.
روای پس از این نمایش از خانوادهها میخواهد که این افتخارات دینی را به فرزندان خود بیاموزند؛ چرا که برخی از نوجوانان و جوانان با این جلوههای حق، آشنایی لازم را ندارند.
اعلام ولایت امیرالمومنین علی (ع) در برکه غدیرخم و در میان ۱۲۰ هزار حاجی بیت الحرام در آخرین سفر رسول الله (ص) که به حج الوداع مشهور است نیز بخش دیگری از این نمایش بود.
نمایش ماجرای کوچههای بنی هاشم تا صحرای کربلا
فصل شیدایی از این مقطع روضه میخواند، حدیث غریب علی (ع) و فاطمه در کوچههای بنی هاشم و ماجرای آتش کشیدن درب خانهای که جبرئیل برای ورود به آن اذن میگرفت.
تابوت دختر رسول الله (ص) که از درب آتش گرفته خانه وحی بیرون میآمد، صدای گریه حاضران پشت مرثیه خوانی حاج منصور ارضی و حاج محمود کریمی از جای جای اردوگاه به گوش میرسید.
نمایش از کوچه بنی هاشم به صحرای تف دیده کربلا میرسد، جایی که سید شباب اهل الجنه در گودال قتلگاه است و در میان نیزه شکستهها در آخرین لحظات عمر، هنوز هم میخواهد از جهنمیان دستگیری کند، اینجا روایت مقتل است و جفای کوفیان بر پسر رسول خاتم.
مقطع دیگر تاریخ اسلام که در نمایش فصل شیدایی روایت میشود؛ ورود امام رضا علیه السلام به نیشابور است، جایی که دلدادگان خاندان رسالت گرد کجاوه اش را گرفتند و از آن حضرت درخواست کردند تا روایتی به یادگار برایشان بگذارد و ایشان نیز حدیثی فرمودند که به جهت مسلسل بودن آن از ائمه اطهار (ع) تا حضرت رسول (ص) به سلسله الذهب معروف شده است.
پخش سلام خاصه امام رضا علیه السلام و نمایش تصاویری از مشهدالرضا، حال و هوای حاضرین در نمایش را عوض میکند و چشمانشان را بارانی.
فصل شیدایی در استانهای دیگر نیز به صحنه رفت؛ اما نمایش آن در قم با تغییراتی همراه بوده است که از جمله آن روایت ورود حضرت فاطمه معصومه (س) به شهر قم بوده که قمیها از زن و مرد و پیر و جوان به استقبال دختر موسی بن جعفر علیه السلام رفتند.
تبیین نقش قم به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی
نمایش از این مقطع به روایت داستانهایی از عصر معاصر میپردازد، حضور عالمان دین در قم و تبیین نقش این شهر به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) از جمله آنان بود.
دفاع مقدس این درخشانترین و طلاییترین مقطع پس از انقلاب اسلامی، فصل دیگری از نمایش فصل شیدایی بود که با محوریت رشادتهای رزمندگان لشکر علی بن ابی طالب (ع) قم طراحی شد و صدای واقعی پخش شده گفتگوی فرماندهان لشکر از جمله صحبتهای سردار شهید مهدی زین الدین از پشت بی سیم بخشی از این نمایش است.
جلوههای ویژه فصل شیدایی در اینجا به اوج خود میرسد و انفجارهای مهیب و تیراندازیهای واقعی، بیننده را به عمق خاکریزها در شبهای عملیات میبرد.
نمایش چگونگی شهادت شهیدان مهدی و مجید زین الدین
چگونگی شهادت شهیدان مهدی و مجید زین الدین در سال ۶۳ آنگاه که از بانه به پیرانشهر در حرکت بودند و در کمین ضد انقلاب قرار میگیرند نیز در این نمایش بازسازی شده است.
بخش پایانی نمایش نیز به موضوع مهدویت و ظهور میپردازد و قرائت دعای عظم البلاء حسن خاتم این بزرگترین نمایش میدانی کشور در قم بود.