استانها

مدیرعامل آبفای استان در جمع خبرنگاران خبر داد؛ قطع آب در انتظار پرمصرف‌ها

تفکیک نیوز، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: برای مدیریت تأمین آب در شهر چاره‌ای جز قطع آب مشترکان پرمصرف به ویژه در مجموعه‌های دولتی و عمومی نداریم.

به گزارش پایگاه خبری تفکیک نیوز به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، مهندس حسن بختیاری در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان قم که به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب برگزار شد، با اشاره به محدودیت منابع آب در استان  گفت: عمده آب شرب قم از آب‌های سطحی تأمین می‌شود هرچند امسال با تغییراتی در این زمینه همراه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از آب شرب قم نیز از 13 حلقه چاه آب در منطقه علی‌آباد و بخشی هم از چاه‌های سطح شهر تأمین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه بخش مهمی از آب موردنیاز روستانشینان از چاه‌ها و قنات‌های محلی در حال تأمین است، ابراز داشت: هرچند جمعیت روستایی قم نسبت به جمعیت شهری بسیار کمتر است ولی به هرحال دغدغه تأمین آب برای آن‌ها نیز وجود دارد.

وی با اشاره به تغییرات مرحله‌ای در مقاطع مختلف زمانی در زمینه کمیت و کیفیت آب قم یادآور شد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توجه به افزایش کیفیت آب شهر قم در دستور کار قرار گرفت چراکه شوری آب این شهر زبانزد بود.

بختیاری به طرح انتقال آب از دشت علی‌آباد به قم به عنوان نخستین اقدامات پس از انقلاب برای تأمین آب شرب عنوان کرد: 13 حلقه چاه در این منطقه حفر شد البته به دلیل مهاجرپذیری قم و افزایش جمعیت، این اقدام نتوانست نیازهای آبی شهر و استان را به طور کامل محقق کند.

وی احداث سد 15 خرداد را یکی دیگر از اقدامات انجام شده برای تأمین آب قم برشمرد و گفت: در آن مقطع زمانی بخشی از مشکلات را حل کرد ولی به دلیل موقعیت این سد و آورده محدود آن، بازهم بعد از مدتی مشکلات به خصوص در حوزه کیفی ظهور کردند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم انتقال آب از سد کوچری را آخرین اقدام برای تأمین آب موردنیاز استان قم دانست و گفت: از این سد نیز تا سال گذشته بیش از 82 درصد آب استان تأمین می‌شد ولی به خاطر خشکسالی و محدودیت بارش، شاهد کاهش 25 درصدی در ذخیره مخزن این سد بودیم.

وی افت کیفی آب شهر قم را به همین دلیل دانست و تصریح کرد: با این همه تلاش کردیم آب موردنیاز شهروندان به لحاظ کمی و کیفی از راه‌های مختلف تأمین شود.

بختیاری با بیان اینکه کیفیت آب تابع منابع تأمین آن است گفت: از اواخر اسفندماه و بر اساس ابلاغیه وزارت نیرو، سهمیه استان قم از سد کوچری که آبی باکیفیت محسوب می‌شود حدود 50 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 2200 لیتر بر ثانیه از سد کوچری آب وارد استان قم می‌شود، ابراز داشت: باوجود کیفیت بالای آب ورودی از سدکوچری، وضعیت کیفی آب چاه‌های داخل شهر از نظر شوری مناسب نیست به همین دلیل شاهد تغییر طعم آب در شهر هستیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه شاخص کیفی آب شهر قم ترکیبی از این آب‌هاست گفت: برخی مناطق به دلیل اینکه در مسیر ورود آب از سرشاخه‌های دز وجود دارند آب باکیفیت‌تری دارند ولی مناطق پایین‌دست آبی باکیفیت پایین‌تر دریافت می‌کنند البته از نظر بهداشتی و سلامتی، آب شرب در تمام شهر یکسان و از کیفیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه درصدد استفاده از منابع ملی برای احداث مخازن جدید آب هستیم، خاطرنشان کرد: باید رینگ‌های شرقی و غربی شهر قم نیز تکمیل شوند تا توزیع آب در همه مناطق عادلانه باشد. وی تکمیل خطوط جمع‌آوری آب از چاه‌ها را نیز ضروری دانست و ابراز داشت: در حال حاضر آب این چاه‌ها به طور مستقیم وارد شبکه می‌شود ولی اگر در مخازن جمع‌ شده و با ورودی‌های دیگر مخلوط شود، تعادل بهتری را در کیفیت آب شهر شاهد خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه کلنگ احداث مخزن 20 هزار متر مکعبی جدیدی در شهر قم به زمین شده شده است، یادآور شد: درصدد جذب اعتبار دولتی برای احداث مخزن 50 هزار متر مکعبی دیگر هم هستیم

وی تصریح کرد: برای تکمیل تمام طرح‌های مذکور، نیازمند 500 میلیارد تومان اعتبار هستیم.

بختیاری با بیان اینکه در شهر قم و با اقدامات انجام شده، شاهد قطعی آب نخواهیم بود گفت: پیگیری‌های زیادی از طریق استاندار و نمایندگان مردم در مجلس برای افزایش سهم استان از سدکوچری انجام شده است.

وی با بیان اینکه روستاهای قم از نظر تعداد و جمعیت ساکن نسبت به سایر استان‌ها قابل توجه نیست، اذعان داشت: با این وجود در زمینه تأمین آب موردنیاز این روستاها با مشکلاتی مواجه هستیم البته تأمین آب متناسب با جمعیت است ولی در روزهای پایانی هفته به خاطر مسافرت‌های درون استانی و استفاده بیش از الگوی مصرف، قطعی آب در روستاها رخ می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به مصرف خارج از چارچوب آب در برخی روستاهای قم اشاره و ابراز کرد: آبیاری باغچه‌ها و پر کردن استخرها، بخشی از این مشکلات هستند.

وی به مصرف بالای برخی مجموعه‌های اداری و عمومی در قم اشاره و خاطرنشان کرد: اخطارهای لازم به این مجموعه‌ها داده می‌شود و در صورت عدم توجه، از دو هفته آینده وارد فاز قطع آب آن‌ها خواهیم شد و چاره‌ای جز این کار هم نداریم.

بختیاری با اشاره به افزایش شدید مصرف در روزهای گرم گذشته گفت: با توجه به افزایش دما و رشد مصرف، این احتمال دارد که در تیرماه با کمبود آب مواجه شویم بنابراین برخورد مستقیم با مصرف‌کنندگان غیر متعارف اجتناب‌ناپذیر است.

وی با اشاره به عدم توازن بین تولید و مصرف آب در قم در روزهای گرم تابستان از تمام مردم و دستگاه‌های اداری و اجرای خواست با مدیریت مصرف، کمک کنند تا تابستانی بدون قطعی آب را سپری کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا