فضای مجازی

معاونت علمی: از راه‌اندازی یونیکورن هوش مصنوعی حمایت خواهد شد

هادی عاشری، معاون ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک در معاونت علمی ریاست جمهوری، جزئیاتی از پیش‌نویس سند هوش مصنوعی ایران را اعلام کرد.

تفکیک نیوز، تدوین سند هوش مصنوعی، موضوعی است که تاکنون دستگاه‌های مختلفی برای آن اقدام کرده‌اند. ستاد تازه‌تأسیس توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک در معاونت علمی و فناوری نیز در فعالیت‌های خود، تهیه این سند را از جمله اقدامات در حال پیگیری عنوان کرده است.

رشاد حسینی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک در نشست خبری خود که ابتدای این ماه برگزار شد، از تنظیم این سند در در قالب 4 هدف کلان، 5 راهبرد، 30 شاخص کلان و 170 شاخص خرد خبر داد و حالا این ستاد، جزئیاتی از پیش‌نویس آن را ارائه کرده است.

هادی عاشری، معاون ستاد هوش مصنوعی و رباتیک در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر یکی از اهداف کلان این سند را برآورده کردن نیازمندی‌ها و حل شدن ابرچالش‌ها با «کاربردی‌سازی هوش مصنوعی» عنوان کرد. پیش‌تر نیز از سوی این ستاد اعلام شده بود که رتبه علمی ایران در این حوزه حدود 15، اما رتبه فناوری در حدود 80 بوده و حتی در برخی از رنکینگ‌ها جایگاهی ندارد و لازم است تا در خصوص این موضوع تدابیری اندیشیده شود.

وی «رقابت‌پذیری شرکت‌ها» را از دیگر موضوعات مهم و مورد تأکید سند اعلام کرد و اظهار داشت: براساس این هدف‌گذاری باید بتوانیم یک سری شرکت فناور بزرگ در هوش مصنوعی راه‌اندازی کنیم، چون مدل توسعه هوش مصنوعی در دنیا بر مبنای شرکت‌های فناور است. در بحث «تجاری سازی و رسوخ فناوری» همچنین یک سری شاخص‌ها تعریف شده و مثلاً معاونت علمی مکلف می‌شود که از راه‌اندازی چندین شرکت یونیکورن در حوزه هوش مصنوعی حمایت کند تا بتوانند در لبه فناوری حرکت کنند.

به گفته عاشری، «ارتقای سرمایه انسانی»، «حفظ شتاب علمی و تولید علم نافع»، «تهیه اطلس توانمندی‌های داخلی در حوزه هوش مصنوعی»، «ارتقای میزان توان محاسباتی» و «همکاری با کشورهای منطقه و یا در ابعاد بین‌الملل» از جمله موارد مورد تأکید در این سند خواهد بود.

معاون ستاد هوش مصنوعی و رباتیک با توجه به فرابخشی بودن موضوع هوش مصنوعی در کشور گفت: پیشنهاد فعلی سند این است که نهایتاً یک «ستاد هوش مصنوعی» در کشور ایجاد شود و وزارت علوم، وزارت ارتباطات، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد ریاست جمهوری و … حتماً باید در این ستاد نماینده داشته باشند. این موضوع در حال بررسی است و هنوز به جمع‌بندی نرسیده است.

عاشری همچنین با اشاره به فرموده رهبر انقلاب مبنی بر حضور ایران در ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی گفت: در تهیه این سند، این یک هدف کلی است و باید ذیل آن زیر هدف‌هایی تعریف شود؛ مثلاً اینکه در حوزه نوآوری وضعیتمان مشخص شود یا اینکه در حوزه سرمایه انسانی و زیرساخت فنی باید به چه جایگاه برسیم تا بتوانیم در جمع کشورهای برتر قرار بگیریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا