گزارش و مصاحبه

نیازخاکی از هنرمندان سرشناس در عرصه نقاشی و شعر/ هنرمند عاشق دیده شدن هنرش است

نقاشی سراسر عشق است؛ نه فقط یک تکنیک

به گزارش تفکیک نیوز / نقاشی و شعر از جمله هنرهایی است که روح انسان را به طبیعت و زیبایی‌های آن گره می‌زند.نیازخاکی، یکی از هنرمندان سرشناس و مطرح در رشته نقاشی است که علاوه بر نقاشی، به وادی شعر نیز انس دارد، وی متولد فروردین1366 در استان قم و فارغ التحصیل رشته فوق لیسانس حقوق عمومی از دانشگاه علامه تهران است و امروز در دنیای نقاشی و شعر، حرفهای زیادی برای گفتن دارد. با توجه به آثار گرانقدری که با خلاقیت و نوآوری خود خلق کرده است، به سراغ وی رفته‌ایم و گفتگوئی صمیمی با این شاعر سرشناس انجام داده‌ایم که با هم مرور می‌کنیم.

علی رغم رشته تحصیلی شماکه حقوق عمومی هست چگونه در زمینه هنر فعالیت دارید؟

از آنجایی که در خانواده ای هنرمند وهنرجو متولد شدم و بشدت از کودکی علاقمند به نقاشی بودم درحال حاضرمعتقدم نقاشی سراسر عشق است؛ نه فقط یک تکنیک! شاید هزاران تکنیک وجود داشته باشد و می‌توان فراگرفت، اما هرکسی علامند به نقاشی باشد با اندکی مرارت می‌تواند به تکنیک اساسی برسد ، معتقدم خلاقیت را باید در وجود هر انسان بیدار کرد .همانطور که اثر انگشت هر کسی مختص خودش است خلاقیت هر انسانی هم مختص خودش می باشد .

در ابتدا از هنر نقاشی توضیحات مختصری را بیان بفرمایید ؟

کار نقاش در یک کلام، خلق اثرهنری بر پایه هنر نقاشی است. نقاش با آگاهی از اصول هنر نقاشی و زیبایی شناسی به آفرینش اثری هنری می پردازد. محتوای این اثر می تواند چهره افراد (چهره نگاری)، مناظر طبیعی (طبیعت نگاری)، زندگی روزمره مردم (مردم نگاری)، چهره های مذهبی (شمایل نگاری)، مناظر تاریخی (تاریخ نگاری)، ترکیبی از اشیای بی جان (طبیعت بی جان) و یا اینکه تصویری کاملا ذهنی باشد ولذا حوزه کار نقاش به وسعت خلقت است و نقاش می‌تواند در زمینه های مختلف نقاشی، طراحی، نقاشی متحرک (انیمیشن یا پویانمایی)، پوسترسازی، نقاشی صحنه تئاتر و … فعالیت کند.

خانم خاکی از چه زمانی مشغول به هنر نقاشی هستید ؟

بنده از 11 سالگی نقاشی را به صورت حرفه ایی دنبال کرده ام که حدود 4 سال شاگرد استاد مسعود سالمی، طراحی و نقاشی را فراگرفتم، سپس شاگرد استاد هلالی و در ادامه فرایند آموزش شاگرد استاد نسرین رهنما در زمینه رئال کار میکردم که به این نتیجه رسیدم قواعد نقاشی رئال دست و پای منو خواهد بست و مرا محدود می کند ولذا تصمیم گرفتم نقاشی مدرن را ادامه داده و مبانی هنر را پیگیر شده و بصورت حرفه ای آموزش ببینم یکی از نکاتی که در جهت ارتقاء این زمینه بسیار به من کمک کرد این بود که قبلا رئال کار کرده بودم و مبانی هنر را به شخصه آشنا بودم و بعد از مدتی نزد استاد فاطمی نیا که درقم مدرن کار می‌کردند آموزش دیده ام .

آیا غیر از هنر نقاشی در زمینه های هنری دیگر فعالیت دارید ؟ و اثری هم از خود منتشر کرده اید ؟

بله، علاوه بر نقاشی شعر هم می سرایم ودر سال92کتاب شعر (کاش میشد از صدایت عکس بگیرم)را منتشر کرده‌ام.

آیا تا به حال به زندگی بدون نقاشی هم فکر کرده اید؟

من از هنر به عنوان درمان برای روح و روانم استفاده می‌کنم ولیکن اگر در زندگی ام نقاشی وجود نداشت شاید زخم های روحم خیلی بیشتر بود نقاشی باعث میشود لبخند بزنم آرامش پیدا کنم و نهایتا باعث میشود حال دلم خوب باشد.

چه زمانی به این نتیجه رسیدید که اثرات خود را در نمایشگاه به نمایش بگذارید ؟

دقیقا در32سالگی به این نتیجه رسیدم که تعداد کارهایم به حدی هست که میتوانم نمایشگاه اختصاصی بزنم، اکثر دوستان هنرمندم سبک رئال کار کرده بودند نمیتوانستم با آنها نمایشگاه عمومی بزنم وچون سبک من مدرن بود تصمیم گرفتم که این نمایشگاه را به صورت اختصاصی برگزار کنم.

در نمایشگاه خالی با سرکش چه تعداد اثر از شما به نمایش درآمده است ؟

حدود 40 کار در این نمایشگاه هست 32 کار بزرگ و 8 کارکوچک که اغلب کارها موضوعات انتزاعی دارد اما بعضی ازکارها بنظر می‌رسد آفریقا و سن پترزبورگ مثل قهر مادر و فرزند ، دعا شکوه و شروع و خیلی ازکارهایی که میتوان نام برد که مفاهیمی هستند.

از چه نوع طرح هایی به عنوان تابلو استفاده می‌کنید؟

یک هنرمند همیشه درگیر یک مسایلی در ذهن خود است که آن مسایل ناخواسته برای هنرمند چالش برانگیز است و سعی می کند آن ها را به یک زبان دیگری که خارج از زبان عرف است بیان کند. وقتی ذهن من مشغول یک مسئله یا یک خبر است بر اساس تفکرات خودم روی آن مسئله طرح میزنم، طرح هایی که زده می‌شود بعدا به تابلو تبدیل میشود.

آثار به نمایش درآمده شما ، به چه تکنیکی خلق شده اند ؟

در نقاشی سبک های مختلفی وجود دارد که هرکدام ویژگی های خاص خود را دارند. (رئالیسم -واقع گرایی)( امپرسیونیسم- برداشت گرایی)، (کوبیسم -حجم گرایی)، (مدرنیسم -نوگرایی)، (آبستره -انتزاعی) و (پست مدرنیسم -فرا نوین) تعدادی از معروف ترین سبک های نقاشی هستند.اما اگر بخواهم بگویم که نقاشی های من در کدامیک از سبک ها قرار میگیرند سبک هایی که من کارکردم مدرن هستند که یک جاهایی طعنه به امپرسیونیسم(Impressionism) یک جاهایی طعنه به فوویسم ( Fauvism ) میزنند اما در کل تمامی کارها بیشتر زیر مجموعه سبک مدرن هستند که مفهوم انتزاعی وآبستره را انتقال می‌دهند.

چه چشم انداز کوتاه مدت و بلندمدتی در برنامه های خود دارید؟

علاقمند به تدریس هستم و تمایل دارم که با بچه ها کار کنم معتقدم که نقاشی واقعی همان چیزی است که بچه ها با تمام قدرت و عشق بر روی کاغذ میکشند بچه هایی که مفهومی از شناخت رنگ داشته باشند، از سه سال به بالا تا بزرگسال می توانند کار کنند و خلاقیت را در وجود خودشان بیدار کنند.حتما درتهران نمایشگاه خواهم داشت و علاقمند هستم در شهرستانها نمایشگاه بگذارم و این سبک را در همه جا به نمایش بگذارم و به نوعی این سبک را جا های مختلف نشان دهم زیرا معتقدم حتی دیدنش هم میتواند حال ما و دیگران را خوب کند و از این فرآیند لذت ببریم.

بعدازبرپایی نمایشگاه خالی با سرکش ، درآمد آن را در چه اموری صرف می‌کنید؟

یکی از دلایلی که خیلی برام مهم است اینکه 10 درصد از درآمد این نمایشگاه را به بخش درمان خیریه صاحب الزمان که بشدت پویا ، فعال ، حرفه ایی و خیلی خوب کار میکند اختصاص بدم قطعا در صورتیکه نمایشگاه دیگری هم داشته باشم اینکار را خواهم کرد و درصدی از درآمد نمایشگاه را اختصاص به خیریه میدهم.

پیشنهاد شما در ارتباط با کسانی که میخواهند وارد عرصه نقاشی شوند، چیست ؟

برای ورود به شغل نقاشی لزوما به گذراندن دوره های آموزشی یا تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی نیازی نیست. بسیاری از افراد که ، زمینه هنری خوبی در نقاشی دارند به دنبال علاقه خود رفته و وارد این کار می شوند البته مسلم است برای تبدیل شدن به یک نقاش حرفه ای، باید به صورت حرفه ای آموزش دید از آنجایی که نقاشی در ایران به شدت خریدکاغذ، رنگ ، بوم و … هزینه بر است اگر کسی علاقه و عشق به اینکار داشته باشد به هر دری میزندکه برسد به اون هدفی که دلش میخواهد حتی اگر در بلند مدت اتفاق بیفتد.

از برگزارکنندگان این گونه نمایشگاههاچه انتظاری دارید ؟

ضمن تقدیر وتشکراز برگزارکنندگان نمایشگاهها چیزی که من دلم میخواهد به آن برسم اطلاع رسانی خوب و زیاد است معتقدم زمانی که میشود کودکان و خانواده هایشان را رایگان دعوت کرد تا حال دلشان خوب شود و هنر به جریان افتدو درمورد هنر صحبت کنند، انتقاد کنند ، پیشنهاد بدهند و…. اما درکل بایستی نگاه ها به مقوله اطلاع رسانی موثرتر باشد.

آیا شما آرزوی دیگری بعداز برپایی این نمایشگاه دارید ؟

یکی از آرزوهایم این هست که روزی نمایشگاهی داشته باشم که تعداد زیادی از افراد جهت مشاهده آثارم در آن نمایشگاه حضور داشته باشند حتی اگر انتقاد کنند و بگویند من این نقاشی را دوست ندارم.هنرمند عاشق این هست که هنرش دیده شود و گرنه میتواند در خلوت خودش بسر ببرد.

و کلام پایانی؟

در پایان از پدر ، مادرم و سه خواهر خودم که همیشه بهم یاد آور شدند که می توانم و باید بتوانم تشکر می‌کنم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا