
تفکیک نیوز، حجتالاسلام والمسلمین علی اصغر ظهیری در سخنرانی مراسم عزاداری دهه اول ماه محرم هیئت خادمالرضا علیهالسلام قم که در ورزشگاه شهید حیدریان قم برگزار می شود، با اشاره به مراتب مختلف فیض الهی در دستگاه حسینی اظهار کرد: همه موجودات عالم از فیوضات عام حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بهرهمند میشوند، اما فیوضات خاص، تنها به کسانی عطا میشود که شرایط درونی لازم را داشته باشند و آمادگی معنوی خود را به اثبات رسانده باشند.
وی با بیان اینکه امام حسین(ع) برخی فیوضات ویژه را به لقمههای شفابخش تعبیر میکند، افزود: بهرهمندی از این لقمهها نیازمند قابلیت و آمادگی است و تا زمانی که انسان تصمیم نگیرد از فضای گناه فاصله بگیرد، این لقمههای شفا نصیب او نخواهد شد.
این استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: اگر جوانی بپرسد که حداقل شرایط بهرهمندی از برکات خاص سیدالشهدا(ع) چیست، پاسخ این است که باید تصمیم بگیرد از محرمات الهی فاصله بگیرد و بدون این تصمیم، بهرهبردن از سفره شفابخش عاشورا ممکن نیست.
حجتالاسلام ظهیری با اشاره به فرمایشات امیرالمؤمنین(ع) در نهجالبلاغه گفت: گناه سرزمین بهشتی زندگی انسان را به کویر تبدیل میکند و برخی گناهان حتی پس از توبه نیز تبعاتی دارند که برگشت به حالت اولیه را دشوار میسازد و توبه شرط ضروری است، اما همیشه کافی برای بازگشت کامل نیست.
وی افزود: قرآن کریم میفرماید پس از گناه و وسوسه شیطان، حضرت آدم(ع) و همسرش از بهشت رانده شدند و اگرچه توبهشان پذیرفته شد، اما دیگر به بهشت بازنگشتند. این نشان میدهد که برخی آثار گناه، جبرانناپذیر است.
وی با استناد به کلام امیرالمؤمنین(ع) در نهجالبلاغه تأکید کرد: گناه همچون مرکبی سرکش است که افسارش از دست انسان خارج میشود و او را به سمت نابودی سوق میدهد و کسی را نمیتوان یافت که از مسیر گناه، به موفقیت پایدار رسیده باشد.
حجتالاسلام ظهیری تصریح کرد: جوانانی که قصد دارند از برکات ویژه محرم و عاشورا بهرهمند شوند، باید در گام نخست با خود عهد ببندند که از فضای معصیت بیرون آیند و ترک گناه، کلید ورود به ضیافت خاص حضرت سیدالشهدا(ع) است.
حجتالاسلام ظهری، با تأکید بر اینکه گناه میتواند سالها توفیقات انسان را نابود کند، گفت: گاهی یک گناه کبیره میتواند شعله توفیقات یک انسان را که طی ۲۰ سال کسب کرده، خاموش کند و بازگشت به حالت قبل نیز زمانبر و پرمشقت است.
وی با اشاره به تأثیر گناه بر زندگی انسان اظهار کرد: گناه همچون مرکبی چموش است که افسارش از دست انسان خارج میشود و او را به سمت تباهی میکشاند و گناه دریچههای توفیق را میبندد و ذلت و بیحیایی به همراه میآورد و هیچ کسی را نمیتوان یافت که از طریق گناه موفقیت واقعی به دست آورده باشد.
حجتالاسلام ظهری گفت: کسانی که در این دهه معنوی و پرفیض محرم، زیارت عاشورا میخوانند از عنایات خاص سیدالشهدا(ع) بهرهمند می شوند و باید اول از همه، تصمیم جدی به ترک معصیت بگیریم و پا در مسیر پاکی و طهارت بگذاریم.
حجتالاسلام ظهیری با تاکید بر ضرورت حفظ اخلاق حسنه و دوری از صفات جاهلی، گفت: زیارت عاشورا و دهه محرم فرصتی برای بازسازی اخلاقی و معنوی است که باید جدی گرفته شود.
وی با تاکید بر اهمیت گریه و عزاداری برای سیدالشهدا(ع)، گفت: گریه در عزای امام حسین(ع) نشانه دلبستگی حقیقی به اهل بیت(ع) است و کسی که اشک بر جد غریب ما نریزد، از فیوضات خاص این حق بزرگ محروم میماند.
حجتالاسلام ظهیری در ادامه با اشاره به عمق و شدت مصیبتهای عاشورا، خاطرنشان کرد: گریه در عزای سیدالشهدا(ع) نباید آرام باشد، بلکه باید از سر محبت عمیق باشد، همانند مادری که سالها انتظار فرزندش را کشیده و او را در راه خدا از دست داده است.
این استاد حوزه علمیه قم به روایتها و تاکیدات اهل بیت(ع) درباره اهمیت اشک و ناله در محرم پرداخت و گفت: در شب اول محرم، حضرت فاطمه زهرا(س) در عرش ناله سر میدهد و این ناله با نوای حضرت زهرای مرضیه همصدا شده و تمام عالم را تحت تاثیر قرار میدهد.