
تفکیک نیوز، حجتالاسلام والمسلمین علیاصغر ظهیری در سخنرانی شب پنجم ماه محرم در هیئت خادمالرضا (ع) قم که در ورزشگاه شهید حیدریان قم برگزار شد، بر اهمیت آمادگی روحی و جسمی برای درک فیوضات دهه عاشورا تأکید کرد و گفت: بهرهمندی حقیقی از مجالس سیدالشهدا (ع) در گرو دوری از گناه و کسب طهارت ظاهری و باطنی است.
وی تصریح کرد: باید از خداوند بخواهیم دلهای ما را برای پذیرش معارف اهل بیت علیهمالسلام نرم و چشمهای ما را با اشک بر مصائب سیدالشهدا (ع) زنده کند.
این سخنران مذهبی با بیان اینکه حضور در مجالس حسینی و بهرهبرداری از آن، نیازمند حداقلهایی است، اظهار کرد: این مسئله فقط محدود به دهه اول محرم نیست و در هر امری که انسان به دنبال موفقیت است، باید مقدماتی فراهم سازد و بدون فراهم کردن شرایط، بهرهای حاصل نمیشود.
وی افزود: در دستگاه سیدالشهدا (ع)، کسانی که طالب فیض خاص هستند، باید از آلودگیها فاصله بگیرند، به هر میزان که انسان از معصیت فاصله میگیرد، به همان میزان از رزق معنوی بهرهمند میشود.
حجت الاسلام ظهیری با اشاره به روایاتی از سیره معصومین (ع) گفت: در روایات آمده است که حتی ورود به حرم اهل بیت (ع) یا محضر امام معصوم، نیازمند طهارت جسمی است و طهارت باطنی نیز از شروط اصلی بهرهمندی از معارف حسینی است و این طهارت جز با ترک گناه حاصل نمیشود.
این کارشناس مسائل دینی با تأکید بر اثرات دوگانه گناه در دنیا و آخرت، خاطرنشان کرد: گناه علاوه بر جزای اخروی، اثری دنیوی نیز دارد که حتی با توبه نیز از بین نمیرود و خداوند در توبه را باز گذاشته و حتی اگر بندهای صدبار توبه خود را بشکند، باز هم پذیراست، اما آثار دنیوی گناه، چون نابسامانی در زندگی یا زخمهای روحی و اجتماعی، با توبه بهسادگی التیام نمییابد.
حجت الاسلام ظهیری گفت: توبهای که با عشق به سیدالشهدا (ع) همراه باشد، درهای رحمت الهی را به روی انسان میگشاید و حتی یک قطره اشک بر ابیعبدالله (ع) میتواند موجب گشایشهای فراوان شود.
وی با اشاره به فرمایشات امیرالمؤمنین (ع) و امام مجتبی (ع) درباره حفظ حرمت حدود الهی، تأکید کرد: گناه مکرر، موجب برداشته شدن پردههای ستر و در نهایت رسوایی است و خداوند تا حد زیادی صبر میکند، اما وقتی آبرو رفت، نشانه آن است که گناه از حد گذشته است.
این سخنران مذهبی با یادآوری تأکید علما بر مراقبت جوانان نسبت به آثار دنیوی گناه، گفت: در هیئت خادمالرضا(ع) آنچه مورد توجه است، تربیت روحی و اخلاقی نسلی است که بداند با هر اشک بر سیدالشهدا (ع)، فرصتی برای توبه فراهم میشود، اما اثر گناه، تاوانی است که باید در همین دنیا پرداخت.
استاد حوزه علمیه قم گفت: گناه زندگی انسان را پیچیده میکند و برخی از پیامدهای آن را باید با صبر و مجاهدت تحمل کرد.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه والای برخی از اولیای الهی، از جمله میرزا عبدالله تستری، نقل کرد: ایشان فرموده بود از زمان بلوغ تاکنون حتی مکروهی را هم انجام ندادهام و برخی در مواجهه با چنین حالاتی تعجب میکنند، در حالی که این سطح از پرهیزگاری و تقوا حاصل مجاهدت و مراقبت دائمی است.
حجت الاسلام ظهیری افزود: خیال گناه نیز بیخطر نیست و نمیتوان آن را ساده گرفت و حتی در قرآن هم تأکید شده که خیالات، ولو در ظاهر دست انسان نیستند، اما باید کنترل شوند.
حجت الاسلام ظهیری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سیره عرفای بزرگی همچون شیخ جعفر مجتهدی اظهار کرد: این مرد بزرگ چهار سال در زندان عراق بود؛ پس از آزادی به نجف مشرف شد و چنان در ارتباط معنوی با امیرالمؤمنین (ع) قرار گرفت که میگفت در این مدت لب به لب با آن حضرت سخن میگفتم.
وی با تأکید بر اینکه زیارت کربلا آمادگی و اجازه میخواهد، گفت: برخی تنها برای انجام مناسک میروند، اما زیارت واقعی نیازمند عشق و حضور قلبی است و به نقل از مرحوم مقدس اردبیلی آمده که با یک وضو به کربلا مشرف میشد و با همان وضو بازمیگشت؛ چراکه در طول حضور خود در آن سرزمین مطهر، حتی مباحی هم انجام نمیداد.