
به گزارش خبرنگار تفکیک نیوز، حجت الاسلام والمسلمین حسین رفیعی در نشست خبری گزارش نهادهای تبلیغی حوزه علمیه قم که در سالن مرحوم آیت الله حائری مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار شد، به مسئله «تمدن سازی» به عنوان یکی از تاکیدات رهبر انقلاب اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: امروز ما با دو تمدن روبرو هستیم؛ یکی تمدن غربی و دیگری تمدن اسلامی است. تمدن غربی برپایه امانیسم، پلورالیسم و لیبرالیسم و اصالت فرد شکل گرفته است. در امانیسم غربی، انسان جای خدا قرار گرفته و در پلورالیسم، نسبیت گرایی مطرح است و فلسفه اخلاق زیر سوال می رود و در سکولاریسم، دین برای اداره جامعه و حکومت برنامه ای ندارد و ناکارآمد است.
وی تصریح کرد: این فضای فکری بر کشور و جهان سایه انداخته و امروز دنیا با این تفکر مواجه شده است. از سوی دیگر، امپراطوری رسانه در اختیار جهان غرب است که قصد برهم زدن نظم جهانی را دارد و تلاش می کند افراد به آن سمت و سو بیندیشند. و به نوعی یک تهاجمی علیه فرهنگ اصیل اسلامی و دینی و انقلابی رو هم در ذات خود دارد که نفی فرهنگ انقلاب رو میکند چون فرهنگی مبتنی بر خوی استکباری است که میخواهد جوامع را تحت سلطه خود بگیرد.
معاون تبلیغ حوزه های علمیه گفت: در تمدن غربی، کشورها به سلطه پذیر و سلطه گر تقسیم می شوند که مبنای سلطه گری اقتداری است که کشورها دارند و مبنای سلطه پذیری در واقع همان ضعف و فقری است که به لحاظ فرهنگی و اقتصادی و سیاسی و اجتماعی بر آن کشورها حاکم می شود لذا این گفتمان و تمدن این مساله را دنبال می کند. در مقابل این تمدن، تمدن نوین اسلامی است که برپایه معنویت و کرامت و توحید شکل گرفته است.
وی بیان کرد: مسئله ای که دشمن، آن را به یک گفتمانی تبدیل کرده بود که دین نمیتواند جامعه را اداره بکند امروز می بینیم که شکست خورده است و انقلاب اسلامی با رهبری امام راحل و حضرت آیت الله خامنه ای به راه خود ادامه می دهد. چون انقلاب هم بر پایه «جمهوریت» شکل گرفت هم بر پایه «اسلامیت». «جمهوریت» در واقع نقش مردم در اداره جامعه و «اسلامیت» نقش دین را در اداره جامعه تعریف می کند و تمام تلاش دشمن این هست که جمهوریت و اسلامیت را مانند تقابل علم و دین و در کشور ما مانند تقابل ایران و ملیت نشان دهد. از سوی دیگر، تمام تلاش اندیشمندان اسلامی و انقلابی این بود که مخالف بودن این را نشان دهند از جمله، شهید مطهری در کتاب انسان و ایمان نشان داد علم و دین با هم سازگاری دارند و در تقابل و تنافی نیستند و از طرفی در کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران نشان داد ایران تمام استعداد خود را در خدمت اسلام قرار داد و از طرفی هم آمیختگی سیاست و دیانت که امروز آن را میبینیم.
وی تاکید کرد: دشمن تلاش می کند که اسلام در جهان نباشد چون این انقلاب برهم زننده تفکر دو بلوک غرب و شرق است و مدل جدیدی از حکمرانی را ارائه کرد.
وی از فعالیت مستمر مبلغان در عرصه بین الملل خبر داد و گفت: در موسم اربعین بالغ بر ۵۰۰ مبلغ زباندان حضور دارند ضمن اینکه ارتقاء فصول تبلیغی رخ داده و مناسبت هایی مانند عید را هم مشمول طرح تبلیغی قرار دادیم.
وی با بیان اینکه امروز بیشترین بودجه حوزه (یک سوم) در مساله تبلیغ است، از تحول در اعزام ها خبر داد و گفت: در مناسبت های تبلیغی ۱۷۰ طلبه و استاد نخبه اعزام می شوند و بین مردم حضور میدانی دارند.
وی عنوان کرد: گرایش اساتید به مساله تبلیغ زیاد شده است. در ماه مبارک رمضان امسال نزدیک ۶۰۰۰ نفر استاد فعال در تبلیغ شدند. بسترسازی ها و فرآیندهایی را حوزه علمیه تدبیر کرده که این اتفاق بیفتد.
رفیعی ابراز داشت: امروز طرح اوقات فراغت تابستانه ویژه جوانان و نوجوانان طراحی شده که امسال اجرا می شود گرچه در سال های گذشته جسته و گریخته انجام می شد.
وی از فعالیت ۱۰۷۶ گروه تبلیغی کف میدان خبر داد و افزود: اینها که برخی استانی و برخی تخصصی و برخی کشوری هستند که هویت جدیدی پیدا کردند و کاری برای آنها تعریف شده که باید بدان ها توجه کرد.
وی افزود: برای اینکه چرخه تحول در عرصه تبلیغ صورت گیرد، باید سه گام اساسی برداشته شود؛ یک، تشکیل شورای راهبری میان واحدهای تبلیغی درون حوزه. دوم، انسجام نهادهای بیرونی حوزوی. سوم، ایجاد جبهه فرهنگی در کل کشور میان نهادهای حوزوی و غیر حوزوی.
وی گفت: در ساختار حوزه مدیریت تبلیغ دانشگاه با رویکرد واسپاری به استان ها و نهادهای تبلیغی ایجاد شده است و حوزه تنها نقش راهبری و هدایتگری را دارد.
معاون تبلیغ حوزه های علمیه از شکل گیری دوره تربیت خطیب در حوزه خبر داد و گفت: ۲۵ طلبه در دوره تربیت خطیب شرکت کردند که الان برخی به خروجی های خوبی رسید و رو به گسترش است.
وی افزود: رشته های تخصصی تبلیغ در سطح سه و چهار ایجاد کردیم و طلابی که می خواهند وارد عرصه تبلیغ شوند می توانند در آن رشته ها تحصیل کنند.
وی از مرکز اینترنتی تبلیغ در حوزه خبر داد و گفت: ۲۴ مرکز تبلیغ اینترنتی در استان ها راه اندازی شده است که راهبری جریان دینی تبلیغی با همکاری نهادهای حوزوی را عهده دار باشند.